Εντυπωσιακή μεταφορά ρινόκερου με ελικόπτερο [Εικόνες]

Οι ρινόκεροι, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, και για αυτό το λόγο μεταφέρονται σε ασφαλέστερο σημείο της χώρας δεμένοι σε ελικόπτερο.

Την αλλόκοτη αυτή απόφαση έλαβαν οι αρχές της Νότιας Αφρικής σε συνεργασία με το Ταμείο για την Αγρια Φύση (WWF) μετά τις απανωτές δολοφονίες των σπάνιων αυτών ζώων από λαθροθήρες.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν σκοτωθεί 341 ρινόκεροι. Για να γλυτώσει τους υπόλοιπους, η κυβέρνηση αποφάσισε να τους μεταφέρει από το Ανατολικό Ακρωτήρι όπου ζουν σήμερα οι περισσότεροι στην επαρχία του Λομοπόπο, περίπου 1.600 χιλιόμετρα μακριά.

Πώς όμως να μεταφερθούν αυτά τα πελώρια, άγρια ζώα; Οι υπεύθυνοι κάθισαν και σκέφτηκαν μια πρωτότυπη λύση: τους ναρκώνουν, τους δένουν τα μάτια για να μην τους ενοχλεί ο ήλιος κι ύστερα δένουν τα πόδια μεταξύ τους για να μη μπορούν να κουνηθούν. Τέλος, με μια μακριά κορδέλα τους κρεμούν από το ελικόπτερο το οποίο τους μεταφέρει «πετώντας» στο καινούργιο τους «σπίτι».

Σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν 19 μαύροι ελέφαντες που ανήκουν στα πλέον απειλούμενα είδη. «Παλιότερα, οι ρινόκεροι μεταφέρονταν με φορτηγά ή με ελικόπτερα, αλλά μέσα σε δίχτυ», λέει ο Ζακ Φλαμάν, επικεφαλής του σχετικού προγράμματος του WWF στη Νότια Αφρική.

«Καταλήξαμε όμως στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος μεταφοράς γιατί είναι πολύ πιο σύντομος – η πτήση δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά – και η αναπνοή του ζώου επιβαρύνεται πολύ λιγότερο».

Φωτογραφίες: WWF

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν στελνουμε και το Βενιζελο εκει μπας και τον γλυτωσουμε σαν ειδος; Ειναι ανεκτιμητος , γιατι να τον χασουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.