Λίμνη Μαλάουι: Το «ενυδρείο του Θεού»!

Από το perierga.gr

Αποτελεί ένα «αστραφτερό κόσμημα» σε μία από τις πιο όμορφες φυσικές γωνιές της Αφρικής μεταξύ Μαλάουι, Μοζαμβίκης και Τανζανίας.

Η Λίμνη Μαλάουι εκτείνεται στο 1/5 περίπου της ομώνυμης χώρας, παρέχοντας με πολλούς τρόπους ζωή σε αυτό το μικρό έθνος.

Η λίμνη εξασφαλίζει στους κατοίκους τα προς το ζην, φέρνει τουρισμό και αποτελεί αν μη τι άλλο αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλάουι.

Γνωστή ως «Λίμνη Ημερολόγιο», επειδή έχει 365 μίλια μήκος, ενώ πολλοί ντόπιοι την αποκαλούν «ενυδρείο του θεού», επειδή διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα του πλανήτη.

Το υδάτινο «θαύμα» που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες την καθιστά Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αποτελεί σπουδαίο τουριστικό προορισμό στη χώρα.

Κρυστάλλινα νερά και σπάνιας ομορφιάς σημεία για καταδύσεις, αλλά και πολλά ασυνήθιστα είδη τροπικών ψαριών κάνουν τη Λίμνη Μαλάουι τον ιδανικό τόπο για μελέτη της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και έναν από τους ωραιότερους προορισμούς στον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.