Ο πιο έξυπνος χιμπατζής του κόσμου: Μπορεί να μαγειρέψει, να παίξει μουσική, να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή - και να κάνει κουβέντα με λεξιλόγιο 3.000-λέξων [Βίντεο]

Ο μπονόμπο είναι ένας πιο ήπιος και έξυπνος ξάδελφος του χιμπατζή. Η φυσική του πατρίδα είναι η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενώ είναι σχετικά το πιο κοντινό μας ζώο (μοιράζονται περίπου 99 τοις εκατό του DNA μας) και φυσικά μοιάζουν με τους μακρινούς προγόνους μας.

Ο Kanzi, έχει βυθιστεί πλήρως στον ανθρώπινο κόσμο, και στην αγγλική γλώσσα, από τη γέννησή του. Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τον Kanzi σε όλη του τη ζωή και λένε ότι έχει ένα λεξιλόγιο αρκετά μεγάλο για να ακολουθήσει και να συμβάλει σε απλές συνομιλίες.

Έχει μάθει να «λέει» περίπου 500 λέξεις μέσω του πληκτρολογίου και καταλαβαίνει περίπου 3.000 από αυτούς.

Μέσα από την παρατήρηση και την ενθάρρυνση, ο Kanzi έχει επίσης μία εκπληκτική σειρά από χειρωνακτικές δεξιότητες.

Μπορεί να μαγειρέψει, να κάνει μαχαίρια από πέτρα και να παίξει το παιχνίδι arcade Pac-Man (μπορεί να περάσει τον πρώτο γύρο - ένας άθλος για ​​από πολλούς ανθρώπους).

Η πρόσφατη σειρά του BBC Πλανήτης πιθήκων έχει προκαλέσει την γοητεία σε αυτό το μεγάλο πίθηκο αφού έδειξε διάφορα εκπληκτικά παράδειγμα των δυνατοτήτων του.

Ο Kanzi αφού μάζεψε επιδέξια προσάναμμα για τη φωτιά, ανοίγοντας ένα κουτί σπίρτα, άναψε φωτιά, και στη συνέχεια έβαλε προσεκτικά την τροφή του σε ένα ραβδί, την έψησε και την έφαγε.

Αποκάλυψη

3 σχόλια:

 1. Φαίνεται να είναι πιο έξυπνος από πολλούς ανθρώπους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απο την λογική στην λογική του παραλόγου !

  Παλαιότερα οι κάποιοι δήθεν "επιστήμονες" μας λέγανε ότι το dna του ανθρώπου, μοιάζει με το dna του σκουλικιού και της μύγας περισσότερο και από τις μαϊμούδες !!!
  Άρα ο άνθρωπος δεν κατάγεται απο τις μαϊμούδες αλλά εξελίχθηκε από τα σκουλίκια και τις μύγες !!!

  Ο παπαγάλος μιλάει και μιμήται φωνές και λέει λέξεις όπως ο άνθρωπος και δεν μπορεί στο παραμικρό να το κάνει η μαϊμού και ο πίθηκος.
  Άρα ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο και τα σκουλίκια και τις μύγες, αλλά από τον παπαγάλο !!!

  Το δελφίνι ξέρει να κολυμπάει και να εκπαιδεύεται όπως ο άνθρωπος και θεωρείται και πιό έξυπνο και από τον πίθηκο που δεν θέλει και δεν έμαθε ποτέ του να κολυμπάει στο παραμικρό !
  Άρα ο άνθρωπος δεν κατάγεται απο τις μύγες και τα σκουλίκια και από τους πίθηκους, αλλά εξελίχθηκε από τα δελφίνια !!!

  Τα μυρμήγκια και τα απίστευτα πράγματα που αγνοούμε για το κοινωνικότατο έντομο!
  Πολύ λίγα πλάσματα στη Γη ασχολούνται με τα νεκρά μέλη της ομάδας τους: οι άνθρωποι, οι ελέφαντες και, όπως φαίνεται, τα μυρμήγκια! Μέχρι και ειδικούς νεκροθάφτες έχουν για τη δουλειά αυτή. Όταν λοιπόν
  ένα μυρμήγκι εγκαταλείψει τα εγκόσμια μέσα στη φωλιά του, οι εργάτες-«κοράκια» απομακρύνουν τη σορό για λόγους υγιεινής, ώστε να μην εξαπλωθεί η μόλυνση ή η ασθένεια σε όλη την αποικία.

  Ως κοινωνικά όντα, τα μυρμήγκια έχουν ένα ιδιαίτερα αναπτυγμένο δίκτυο σχέσεων που καθορίζει τη ζωή στην αποικία. Οι εργάτες χωρίζονται σε ομάδες και καθεμιά ασχολείται με μία μόνο δουλειά: από συλλέκτες τροφής και επιστάτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες, αγρότες κτλ. μέχρι πολεμιστές-μαχητές και νταντάδες των αυγών.
  Ασχολούνται και με την κτηνοτροφία.

  Τα μυρμήγκια διεξάγουν πολέμους.

  ...Οι τακτικές μάχης που χρησιμοποιούν μάλιστα τα μικρά έντομα είναι τρομακτικά παρόμοιες με τις ανθρώπινες στρατηγικές πολέμου, την ίδια στιγμή που μπορούν να αλλάξουν τακτική με βάση του τι διακυβεύεται! Χρησιμοποιούν ακόμα και τεχνικές συσκότισης του εχθρού, όπως τις «φερομόνες προπαγάνδας», με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλο και να τον κάνουν να εμπλακεί σε φίλια πυρά.

  Υπάρχουν μέχρι και είδη μυρμηγκιών που βασίζονται αποκλειστικά στον
  πόλεμο για την επιβίωσή τους: επιβιώνουν διεξάγοντας πολέμους, για να
  αναπληρώνουν τους σκλάβους τους και να αποκτούν περισσότερες πηγές για τις αποικίες τους. Και βέβαια στη φωλιά τους λειτουργούν ως μεσαιωνικοί ιππότες, μην κάνοντας τίποτα άλλο από το να απαιτούν από τους δούλους τους να τους φέρνουν φαΐ και να τους γυαλίζουν τις πανοπλίες. Και ναι, όταν μιλάμε για σκλαβιά, το εννοούμε...

  Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν δούλους κτλ.

  Από όλα τα πλάσματα του κόσμου μας, ξέρουμε ότι μόνο τέσσερα βασίζονται στη γεωργία για την επιβίωσή τους: ένα είδος σκαθαριού που ζει στους φλοιούς των δέντρων, οι τερμίτες, οι άνθρωποι και τα μυρμήγκια.

  (Όλα αυτά τα κάνουν οι μαϊμούδες και τα άλλα όντα; καθόλου!)

  Περισσότερα : http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/674412/o-thaumastos-kosmos-ton-murmigion/

  Τι εκπληκτικά πανέξυπνο μυαλό έχει δώσει ο Θεός στα μυρμήγκια που ο εγκεφαλός τους δεν ξεπερνάει το κεφάλι της καρφίτσας και που μπροστά τους ο πίθηκος είναι ο μέγας ηλίθιος εν σχέση με το μυρμήγκι !!!


  Άρα με βάση την λογική του παραλόγου ο άνθρωπος δεν κατάγεται απο τον πίθηκο και τις μαϊμούδες και τα σκουλίκια κτλ. αλλά απο τα μυρμύγκια !!! (ασχέτως ότι αυτά έχουν 6 πόδια και κεραίες που μόνο με αυτές συνενοούνται μεταξύ τους!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχουμε φωτογραφίες "αποδείξεις" ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον σκύλο !!!

  33 φωτογραφίες με σκύλους που μοιάζουν καταπληκτικά με τους ιδιοκτήτες τους!

  http://www.dinfo.gr/33-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA/

  άρα ό άνθρωπος δεν εξελίχθηκε από την μαϊμού, ούτε από το δελφίνι και τα σκουλίκια ούτε και τα μυρμήγκια κτλ., αλλά από τους σκύλους !!!

  Θέλετε και με άλλα "παραδείγματα" να συνεχίσω με αυτήν την λογική του παραλόγου;

  Βέβαια όλα αυτά τα τρελοσυμπερασματικά αν και εντυπωσιακά όμως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι εξελίχθηκε ο άνθρωπος από έστω ένα από αυτά ή και από όλα αυτά μαζί που είναι και πιό σχιζοφρενικά παράλογο και αναπόδεικτο να το υποστηρίζει κανείς !
  Ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν την θεωρία αυτή των εξελίξεων άνευ αποδείξεων, μπορούν να μας πουν εάν υπάρχουν μεταξύ σκύλου και γάτα συνδετικοί εξελικτικοί σκελετοί, από τους μικροοργανισμούς μέχρι και τους δεινοσαύρους και άλλα όντα κτλ. εάν υπάρχουν διάφοροι ενδιάμεσοι σκελετοί που να δείχνουν ότι εξελίχθηκαν από αυτούς; Η απάντηση είναι κανένα και καθόλου !
  Ακόμα και ορισμένες ομοιότητες σε διάφορα ποσοστά στο dna που παρατηρούνται και εμφανίζονται μεταξύ ανθρώπου και όντων ζώων ενώ αποδέδειγμένα δεν εμφανίζεται και δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη μεταξύ τους. Η μόνη απάντηση βρίσκεται στην Αγία Γραφή ! Δηλαδή το βιβλίο της Γένεσις στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρει και γράφει ότι τα κτήνη και τα ζώα προέρχονται από την γή (Γέν. 1,24 Και είπεν ο Θεός, ΕΞΑΓΑΓΕΤΩ Η ΓΗ ψυχήν ζώσαν κατά γένος, τετράποδα και ερπετά και θηρία της γής κατά γένος, και εγένετο ούτως. ) αλλά και ο άνθρωπος προέρχεται από το ίδιο το χώμα, από την γή. (Γέν. 2,7 και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον χούν (χώμα) από της γής και ενεφύσησεν εις τό πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν. ) δηλαδή ο Θεός χρησιμοποιεί σχεδόν τα ίδια υλικά από το χώμα της γής, για να φτιάξει και τα ζώα και τον άνθρωπο, μόνο που ο άνθρωπος φτιάχτηκε κατ’εικόνα Θεού και έδωσε πνοή Θεού μέσα σε αυτόν !!! ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ DNA ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ !!!
  Δηλαδή είναι σαν να παίρνω το μάρμαρο ή τον πυλό και από αυτό το υλικό παίρνω ένα μέρος και φτιάχνω ένα υλικό με μορφή πιθήκου και διάφορα ζώα και μετά παίρνω ένα άλλο μέρος του υλικού (και μπορώ να προσθέσω και καλύτερα υλικά μέσα σε αυτό το υλικό αν θέλω) και φτιάχνω ένα αριστούργημα με μορφή ανθρώπου. Φυσικά δεν προέρχεται το μάρμαρο ή ο πυλός με την αριστουργηματική μορφή ανθρώπου, από τα ήδη ετοιμασμένα και σχεδιασμένα υλικά με μορφή πιθήκου και τα άλλα ζώα, ακόμα και αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έγιναν από τα ίδια υλικά, αλλά προέρχονται ΜΟΝΟ από το ίδιο υλικό το μάρμαρο ή τον πυλό που τα βρήκα και τα πήρα από το ίδιο το χώμα και την γή !!! ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ DNA ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.