Πως ένα μικρό αεροπλάνο σέρνει ένα τεράστιο διαφημιστικό πανό; [Βίντεο]

Μια εικόνα που δε μας είναι άγνωστη: Ένα μικρό και ελαφρύ αεροπλάνο (πχ Τσέσνα 172) πετάει πάνω από μια παραλία σέρνοντας πίσω του ένα τεράστιο πανό, συνήθως με κάποιο διαφημιστικό μήνυμα.

Πώς καταφέρνει ένα τόσο μικρό αεροπλάνο να απογειωθεί με ένα τεράστιο πανό προσαρτημένο πίσω του;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς καταφέρνει ένα τόσο μικρό αεροπλάνο να απογειωθεί με ένα τεράστιο πανό προσαρτημένο πίσω του; Μήπως το πανό ξεδιπλώνεται την ώρα της πτήσης; Τίποτα απ′ τα δύο δεν ισχύει, αυτό που συμβαίνει στ′ αλήθεια είναι ακόμα πιο συναρπαστικό!

Απογείωση

Το αεροπλάνο απογειώνεται χωρίς το διαφημιστικό πανό, το οποίο αρχικά παραμένει στο έδαφος. Το πανό είναι γαντζωμένο σε ένα σύρμα 100 μέτρων, η άκρη του οποίου αιωρείται ψηλά πάνω από το διάδρομο προσγείωσης, τεντωμένη πάνω σε δύο κάθετες κολώνες αριστερά και δεξιά του διαδρόμου.

Η διαδικασία θυμίζει μαχητικό αεροπλάνο που προσπαθεί να προσγειωθεί σε αεροπλανοφόρο. Ο πιλότος πετάει με μειωμένη ταχύτητα και σε χαμηλό ύψος, προσπαθώντας να «ψαρέψει» την άκρη του σύρματος. Μόλις τα καταφέρει, το πανό απογειώνεται ακαριαία ακολουθώντας το αεροπλάνο.

Προσγείωση

Μια αρκετά απλούστερη διαδικασία μεσολαβεί πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου: Ο πιλότος ευθυγραμμίζεται με το διάδρομο και απορρίπτει το διαφημιστικό πανό, ελπίζοντας ότι ο άνεμος δεν θα το παρασύρει μακριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.