Συντρίμμια Β-29 βομβαρδιστικού από το 1947 εντοπίζονται από τη NASA

Το αεροπλάνο συνετρίβει στη Γροιλανδία το 1947, ενώ ήταν σε μια άκρως απόρρητη αποστολή στο Βόρειο Πόλο, όταν ξέμεινε από καύσιμα. Οι εικόνες ελήφθησαν από ένα αεροπλάνο της NASA που είχε ως αποστολή την καταλογογράφηση πολικών παγετώνων.

Νέες εικόνες βοήθησαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους να βρουν ένα αεροπλάνο του Στρατού που συνετρίβει μετά από αναγκαστική προσγείωση στη Γροιλανδία σχεδόν πριν από 70 χρόνια κατά την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου.

Το Kee Bird B-29 Superfortress αεροπλάνο ήταν στο δρόμο για μια κορυφαία μυστική αποστολή στο Βόρειο Πόλο, όταν έκανε την αναγκαστική προσγείωση το 1947, μετά από έλλειψη καυσίμων.

Οι εικόνες προέρχονται από το Earth Observatory της NASA, και δείχνει το επίπεδο σχεδόν καλυμμένο με χιόνι στο απομακρυσμένο τόπο της συντριβής.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους επί τρεις ημέρες περιπλανιόταν πάνω στον πάγο πριν διασωθούν, σύμφωνα με την Huffington Post . Από τότε το κάθεται επάνω σε μια παγωμένη λίμνη, και παρέμεινε ανέγγιχτο εδώ και δεκαετίες.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την 1η Μαΐου από το P-3 Orion αεροσκάφος της NASA, ενώ ήταν σε μια αποστολή ως μέρος της Επιχείρησης IceBridge.

Το έργο οκτώ ετών έχει ως στόχο να ερευνήσει παγετώνες, τα στρώματα πάγου και των θαλάσσιων πάγων στις πολικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να μετρήσει τις αλλαγές στην πολικών πάγων, σύμφωνα με την Huffington Post.

Οι λεπτές γραμμές στο χιόνι γύρω από το αεροπλάνο πιστεύεται ότι είναι μονοπάτια από πολική αρκούδα.

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.