Τα σύννεφα noctilucent [Βίντεο]

Τα σύννεφα noctilucent είναι αδύναμα σύννεφα που μοιάζουν με φωτεινά και εντοπίζονται στο ψηλότερο σημείο στην ατμόσφαιρα της Γης

Είναι κατασκευασμένα από κρυστάλλους πάγου νερού, ενώ Noctilucent σημαίνει το βράδυ λάμπει στα Λατινικά. Πιο συχνά παρατηρούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 50 ° και 70 ° βόρεια και νότια του ισημερινού. Μπορούν να παρατηρηθούν μόνο όταν ο ήλιος είναι κάτω από τον ορίζοντα.

Πρόκειται για τα υψηλότερα σύννεφα στην ατμόσφαιρα της Γης, βρίσκονται στη μεσόσφαιρα σε υψόμετρο περίπου 76 έως 85 χιλιόμετρα (47 έως 53 mi ). Συνήθως είναι πάρα πολύ εξασθενημένα για να τα δούμε, και είναι ορατά μόνο όταν φωτίζονται από το φως του Ήλιου κάτω από τον ορίζοντα. Τα σύννεφα Noctilucent δεν είναι πλήρως κατανοητά ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκαν ως μετεωρολογικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή παρατήρησης τους πριν από το 1885.

Αν δείτε κάτι φωτεινό σαν μπλε-άσπρους έλικες να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον ουρανό, έχετε εντοπίσει πιθανώς ένα noctilucent σύννεφο.

Η NASA είδε τα πρώτα φωτεινά νυχτερινά νέφη (NLCS) της θερινής περιόδου του 2014 στις 24 Μαΐου. Από τότε τα NLCS έχουν αρχίσει να εντείνονται γύρω από τον Αρκτικό Κύκλο και κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη.

Στις 6 Ιουνίου εντόπισαν τα ηλεκτρικά-μπλε σύννεφα πάνω από το Μπανγκόρ στη Βόρεια Ιρλανδία:

Δείτε ένα βίντεο για τα σύννεφα noctilucent και... την ερμηνεία τους

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.