Παγκόσμια Πολιτισμική Καταστροφή: Οι ισλαμιστές του ISIL γκρέμισαν την αρχαία Νινευή [Βίντεο]

Οι τακφιριστές σουνίτες ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ISIL κατέστρεψαν εκτός από τα τζαμιά των αντιπάλων τους σιιτών και τα αρχαία ιερά των Ασσυρίων της Νινευή που χρονολογούνται ήδη από τον 9ο αιώνα π.Χ., στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη και στη γύρω περιοχή.

Οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει και δύο χριστιανικές εκκλησίες, η μία είναι καθολική και η άλλη ορθόδοξη.

Υπενθυμίζεται ότι το ISIL έχει στις τάξεις του μία πλειονότητα ξένων ισλαμιστών που προέρχονται από χώρες της Δύσης και δεν είναι Άραβες…

Έχουν καταστραφεί τουλάχιστον τέσσερα συγκροτήματα αρχαίων ασσυριακών μνημείων και έξι τεμένη των Σιιτών στην κύρια πόλη του Βόρειου Ιράκ, Νινευή.

Οι αραβικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η καταστροφή των αρχαίων μνημείων από τους τρομοκράτες έγιναν γιατί αποτελούν… αντικείμενο ειδωδολατρίας - κι ενώ είναι αρχαιολογικοί χώροι επίσκεψης και έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας ήδη από την… προ Χριστού εποχή!

Τα αρχαία μνημεία και τα άλλα σύγχρονα τεμένη των σιιτών καταστράφηκαν με μπουλντόζες και με εκρηκτικά!

Μάλιστα η αραβική ιστοσελίδα «centerimn» σημειώνει ότι οι τζιχαντιστές αναγκάζουν όλους τους ντόπιους, μουσουλμάνους και μη, να δηλώσουν πίστη στον «Χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι και υπακοή στο «Χαλιφάτο». Εάν αρνηθούν χάνουν τη ζωή τους.

2 σχόλια:

  1. Οσονούπω έρχεται και η σειρά του τεμένους Αλ-Ακσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τους γουστάρω τους ισλαμιστές ότι και να είναι, αλλά στο βίντεο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει καταστροφές αρχαιολογικών χώρων...από που έχετε την πληροφόρησή σας;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.