Ποιες είναι οι κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας των Ελλήνων

Δεν είναι κρυφό ότι η συνωμοσιολογία και η δημιουργία αστικών μύθων είναι ένα «σπορ» στο οποί με επιδίδονται οι Έλληνες. Πίσω από κάθε πρόσωπο ή ιστορία κάποιοι ανακαλύπτουν δάκτυλους, ψέματα και αλλοιώσεις.

Έρευνα που έγινε τον Ιούνιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο για τον αντισημιτισμό και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Την έρευνα παρουσιάζει σήμερα η Καθημερινή με ενδιαφέροντα ευρήματα:

Το 75,25%  πιστεύει ότι η κρίση της Ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια για πρόσωπα της  πολιτικής σκηνής, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν πως ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια:

 1. το γιατι δεν το εξεταζεται????
  ολα ειναι παραρτημα φαντασιας??
  πως ονομαζοταν ο παππους του σημιτη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι δουλεία έχει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας να κάνει έρευνα για τον "Αντισημιτισμό" και να το παρουσιάσει στο Βερολίνο; Είναι "σπορ" η συνωμοσιολογία; είναι φυσιολογικό τα λεφτά τον Ελλήνων να πηγαίνουν σε έρευνες για τους Εβραίους!!! Και εγώ να μην το σκέφτομαι καχύποπτα, εντάξει δεν είμαι συνωμοσιολόγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πληρώνουμε τα Ελληνικά πανεπιστήμια για να κάνουν έρευνα για τον "αντισημιτισμό" και να την παρουσιάζουν στο Βερολίνο...οκ είμαι συνωμοσιολόγος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.