Από τη Βεργίνα στην Αμφίπολη

Αυτές τις μέρες αναμένουμε με αγωνία και με χαρά, ως εξ αίματος συγγενείς των αρχαίων Μακεδόνων, τι θα γεννήσει η γκαστρωμένη γη της Μακεδονίας. Πιστεύουμε ότι κάτι μεγάλο θα γεννήσει, αλλιώς δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη κοιλιά, δηλαδή τόσος μεγάλος τύμβος!

Βέβαια, η ανασκαφή είναι σε έμπειρα χέρια και ότι βρεθεί θα αναδειχθεί κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως έγινε και με τα ευρήματα της Βεργίνας που μας έδωσαν τον τάφο του Φιλίππου και το γνωστό ακτινωτό σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, όπως το ξέρουμε.

Η ανασκαφή της Βεργίνας θα πρέπει να μας κάνει σοφότερους και να προνοήσουμε αυτό που δεν προνοήσαμε στη δεκαετία του '70.

Αλλά και πώς μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι η Γιουγκοσλαβία θα γινόταν κομμάτια και ένα από τα κομμάτια, τα Σκόπια, θα έμενε εντελώς απροίκιστο από Ιστορία και απελπισμένο θα κοίταζε τριγύρω πώς να βολευτεί με κάτι ένδοξο, όπως είναι η Ιστορία της Μακεδονίας, οι βασιλείς της, τα σύμβολά της κ.λπ.

Ανήγειραν κολοσσιαία μνημεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τόσο μεγάλα ώστε αποκαλύπτουν την ιστορική ανασφάλειά τους και τα φτιάχνουν μεγάλα για να το πιστέψουν οι ίδιοι. Αντε τώρα να βρούμε άκρη με τη σημαία, με το όνομα, με τα μνημεία, με την καταγωγή. Είναι Σλάβοι, αλλά δεν το θέλουν!

Θέλουν κάτι καλύτερο. Και ποιος δεν θέλει το καλύτερο; Τώρα, με την ανασκαφή της Αμφίπολης κινδυνεύουμε να πάθουμε τα ίδια, αν βρεθεί κάτι ένδοξο και σημαντικό.

Βέβαια, η Αμφίπολη τους πέφτει... λίγο μακριά, αλλά κι αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί, πάντα υπάρχουν «ιστορικοί» που δεν χαλάνε το χατίρι στους ευσεβείς πόθους των λαών.

Πρέπει, λοιπόν, να αναμειχθεί εγκαίρως το υπουργείο Εξωτερικών, να ειδοποιηθεί η UNESCO, ώστε τη στιγμή της αποκάλυψης να έχουμε διεθνείς μάρτυρες.

Μη γελάτε! Αν βρεθεί κάτι σημαντικό, θα μας στείλουν ρηματική διακοίνωση, διότι δεν τους καλέσαμε στη διανομή της κληρονομιαίας περιουσίας των αρχαίων Μακεδόνων.

Πάντως, αν βρεθεί η Ρωξάνη, θα έχουμε πρόβλημα και με το Αφγανιστάν, επειδή ήταν Αφγανή!

Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θα γινόταν αν η Ρωξάνη ζούσε σήμερα. Πρώτον θα την είχαν χαρακώσει οι... υπερέλληνες και δεύτερον το κράτος θα την είχε απελάσει!

Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Ο ΤΥΜΒΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΑΝΔΡΕΙΟ . ΤΟ 427 ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΕΦΥΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΑΙΟ ΒΡΑΣΙΔΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ,ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ. Ο ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ...ΣΠΑΝΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ...ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΡΟΤΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ...ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΦΟΔΡΗ ΜΑΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΡΑΣΙΔΑ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ...ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΜΟΛΙΣ 7..ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΣΙΔΑΣ..ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΟΤΙ ΚΤΙΣΤΙΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.