«Δεν απειλείται το Άβατο του Αγίου Όρους»

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του άβατου του Αγίου Όρους επεσήμανε ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας, Αρίστος Κασμίρογλου.

Ο κ.Κασμίρογλου προχώρησε στην διαβεβαίωση αυτή απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» -σύμφωνα με το οποίο κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη συμπερλαμβανομένου και του Αγίου Όρους.

«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου.

«Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού "Διαμονητηρίου"», π πρόσθεσε.

«Το "Άβατον" ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι "εθιμικώς ισχύοντες"» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.

1 σχόλιο:

 1. Ειστε ολοι ειδικοι χρονια τωρα.
  Συγχαρητηρια τα καταφερατε.
  Το αβατον εχει δοθει απο την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.Ετσι και καταπατηθει,ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ.
  Τι δουλεια εχουμε ως ορθοδοξοι να συμμετεχουμε,να συνλειτουργουμε,να συνομιλουμε με τις αλλες εκκλησιες,για ζητηματα ορθοδοξου πιστεως και φυσεως;;;
  Ειναι κατακριτεο και πολυ σοβαρο εως θανασιμο το αμαρτημα του οικουμενικου πατριαρχη"μας"και των ακολουθων του.
  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.
  ΟΛΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
  ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΕΣ-ΕΝΩΣΕΙΣ για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ.
  ΑΙΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .....

  ΣΠΑΘΙ-ΟΛΓΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.