Έκλεισαν Ελληνικό σχολείο στη Ροδόπη και αφήνουν τουρκόφωνο να λειτουργεί

Έκλεισαν Ελληνικό νηπιαγωγείο στο Πομακοχώρι Οργάνη της Ροδόπης πριν κάνει συμπληρώσει τρεις μήνες λειτουργίας και αφήνουν τουρκόφωνο να λειτουργεί κανονικά και να κάνει τελετές… αποφοίτησης.

Το περασμένο Δεκέμβριο, μετά από πολλά χρόνια προσμονής των κατοίκων άρχισε να λειτουργεί δημόσιο ελληνικό νηπιαγωγείο. Ωστόσο, η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς έπειτα από μόλις τρεις μήνες το σχολείο σταμάτησε τη λειτουργία του.

Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία λειτουργεί κανονικά για χρόνια τουρκόφωνο νηπιαγωγείο, και μάλιστα οργανώνει και τελετές αποφοίτησης, παρανόμως και με την ανοχή του ελληνικού κράτους φυσικά.

Η επιρροή της Άγκυρας είναι έκδηλη στον συγκεκριμένο τόπο, καθώς οι γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, έστω για μικρό χρονικό διάστημα, υπέστησαν προσβολές, απειλές και βία.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα δείγμα τόσο της παρακμής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όσο και της υπονόμευσης του ελληνικού στοιχείου της Θράκης, μιας κατεξοχήν ελληνικής γης.

Βέβαια, δεν πρόκειται για μια ακόμα ατυχή σύμπτωση, καθώς όταν παρατηρείται κατάπτωση και ευτελισμός της Παιδείας και της Εθνικής Συνείδησης, των  δύο βασικών πυλώνων ενός έθνους, τότε μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του τόπου μας και αφανισμού του ελληνικού στοιχείου.

1 σχόλιο:

 1. Ειναι αξιον αποριας πως οι Ελληνες πολιτες που θιγονται απο το κλεισιμο του νηπιαγωγειου τους δεχονται τετοια μετρα χωρις διαμαρτυρια!. Μετρα που δειχνουν σαφεστατα οτι ο εκτουρκισμος τους ειναι προγραμματισμενος απο το ιδιο το ελληνικο Κρατος και οχι μονον απο το Τουρκικο Πρξενειο.

  Και αφου στους Ελληνες συμβαινουν τετοια, για σκεψου τι γινεται και με τους φουκαραδες τους Πομακους, που ορισμενοι επιμενουν να ειναι ακομα Ελληνες...

  Και τι κανουν οι Βουλευτες τους??

  Μα ειναι Κρατος αυτο ???

  Για κοιτα πως κατηντησαν οι Τουρκολαγνοι την Πατριδα μας....

  Ξενοκρατης απο Βιεννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.