Πάρκινγκ αεροδρομίου: Κοστίζει φθηνότερα να παρκάρεις... αεροπλάνο

Koινό χαρακτηριστικό όλων των κεντρικών αεροδρομίων, είναι οι υψηλές χρεώσεις στα πάρκινγκ Ι.Χ. αυτοκινήτων. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει φθηνότερα να παρκάρεις ένα... αεροπλάνο, σε σχέση με το αμάξι σου.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο Airbus ή Boeing, όμως ένα ελαφρύ αεροσκάφος 4-6 θέσεων με άνοιγμα φτερών από 10 έως 12 μέτρα, μπορεί να πληρώνει λιγότερα τέλη για παρκάρισμα στο χώρο του αεροδρομίου, ενώ καταλαμβάνει πολλαπλάσιο χώρο.

Αντιπαραβάλαμε στο inFlight.gr τις χρεώσεις του αεροδρομίου Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το παρκάρισμα ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, σε σχέση με τα τέλη στάθμευσης ενός τυπικού αεροσκάφους 6 θέσεων, με μέγιστο βάρος απογείωσης 2 τόνους.

Δείτε τι βρήκαμε:

Παρατηρούμε ότι για σύντομο χρονικό διάστημα, κοστίζουν αισθητά φθηνότερα τα τέλη παρκαρίσματος του αεροπλάνου. Όσο μεγαλώνει η διάρκεια στάθμευσης, η χρέωση για το Ι.Χ. αυτοκίνητο γίνεται οικονομικότερη, αρκεί να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική κράτηση και να εκμεταλλευτείτε τα εκπτωτικά προγράμματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.