Φ. Κάστρο: Το ΝΑΤΟ μιμείται τα SS του Χίτλερ

Ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης της Κούβας τόνισε ότι «οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές δημιούργησαν την ISIS»

Ποιος είδε τον Φιντέλ και δεν τον φοβήθηκε. Σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε Κουβανικά μέσα ενημέρωσης δεν δίστασε να αποκαλύψει τον υπόγειο πόλεμο που διεξάγεται παγκοσμίως για την ενέργεια ενώ συνέκρινε τις δηλώσεις του ΝΑΤΟ με εκείνες των ναζιστικών SS και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για την ανάφλεξη των συγκρούσεων στον πλανήτη.

Ο θρυλικός ηγέτης κατηγόρησε επίσης τον Αμερικανό Γερουσιαστή Τζον Μακέιν ότι υποστηρίζει το Ισραήλ και ισχυρίστηκε ότι τόσο οι Σιωνιστές, όσο και οι ΗΠΑ  εμπλέκονται στη δημιουργία της ISIS.

Σχολιάζοντας τις πιέσεις που το ΝΑΤΟ έχει προσπαθήσει να ασκήσει στη Μόσχα σε σχέση με την ουκρανική κρίση, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις εκκλήσεις για αύξηση των στρατιωτικών προϋπολογισμών των χωρών-μελών του, ο εμβληματικός ηγέτης της Κούβας κατηγόρησε τους δυτικούς πολιτικούς για υποκρισία και επιθετικότητα.

«Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ακούν ορισμένους Ευρωπαίους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ να μιλούν με το ύφος και το «πρόσωπο» των ναζιστικών SS», έγραψε ο Κάστρο σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας.

«Η απληστία που χαρακτήρισε την αυτοκρατορία του Αδόλφου Χίτλερ έμεινε στην ιστορία, όπως επίσης θα μείνει στην ιστορία και η αναθάρρηση των επιθετικών και αστικών κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, οι οποίες έχουν καταλήξει να είναι ο περίγελος της Ευρώπης και του κόσμου».

Ο 88χρονος Κάστρο εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον του γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μακέιν, τον οποίο περιέγραψε ως τον «πλέον ανιδιοτελή σύμμαχο του Ισραήλ»,  για την πολιτική του στη Μέση Ανατολή.

Κατηγόρησε τον Μακέιν ότι υποστηρίζει την Μοσάντ, ενώ πρόσθεσε ότι «από κοινού με τους Σιωνιστές ευθύνεται για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιράκ και το ένα τρίτο της Συρίας».

Ο Κάστρο κατηγόρησε επίσης τη Δύση για «κυνισμό» και ανέφερε ότι έχει γίνει «το σύμβολο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής».

«Ο κόσμος δεν έχει ζήσει σε ειρήνη τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από τότε που η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα να αποτελειώσει ό, τι έχει απομείνει από δύο μεγάλες χώρες (Ρωσία και Κίνα), οι οποίες επιδεικνύοντας έναν απίστευτο ηρωισμό έβαλαν ένα τέλος στο ιμπεριαλιστικό αποικιακό κρεσέντο των ΗΠΑ και της Ευρώπης», δήλωσε ο Κάστρο.

Αντί να προωθούν τις συγκρούσεις, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να «διαθέσουν περισσότερα τρόφιμα, να χτίσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που τα χρειάζονται απεγνωσμένα», συνέχισε ο Κουβανός ηγέτης.

Ο Κάστρο τόνισε ότι η Κούβα θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις ΗΠΑ, παρά το πλήγμα που συνιστά το αμερικανικό εμπάργκο για την κουβανική οικονομία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τη συνθηκολόγηση με έναν εχθρό που σου επιτίθεται χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει».

«Όταν η Σοβιετική Ένωση αποσυντέθηκε και εξαφανίστηκε από το σοσιαλιστικό τοπίο, συνεχίσαμε να αντιστεκόμαστε και μαζί, το κράτος με τους επαναστάτες πολίτες, συνεχίζουμε τον ανεξάρτητο αγώνα μας» πρόσθεσε ο 88χρονος Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.