Η Σκωτία ψήφισε «Οχι» στην ανεξαρτησία

ΜΕΝΕΙ ΗΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ...

Απέρριψαν την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο οι Σκωτσέζοι στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα το «Όχι» επικρατεί με 55% έναντι 45% του «Ναι» σε 30 από τις 32 περιφέρειες, και έχοντας συγκεντρώσει 1,877,252 ψήφους από τις απαραίτητες 1,852,828.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.

Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία", έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα είχε βρεθεί σε εξαιρετικά επισφαλή θέση εάν το «ναι» είχε επικρατήσει στην ιστορική ψηφοφορία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας μαζί με τους ηγέτες των άλλων δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων της Βρετανίας θα κάνει επίσημη δήλωση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στις 09.00 (ώρα Ελλάδος).

Η αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, δήλωσε στο BBC, ότι το διαφαινόμενο αποτέλέσμα είναι μία «βαθειά προσωπική και πολιτική απογοήτευση», ωστόσο πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει αλλάξει για πάντα».

«Όπως χιλιάδες άλλοι στη χώρα, αφιέρωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την εκστρατεία και υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης για το ότι δεν κατορθώσαμε για λίγο να εξασφαλίσουμε την επικράτηση της θετικής ψήφου», είπε η Στέρτζον.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα εργαστεί «με οποιονδήποτε και με κάθε τρόπο για να εξασφαλίσει η Σκωτία περισσότερες εξουσίες».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.