Η υποτιθέμενη ιστορία του Ρώσου κοσμοναύτη που καίγεται στο διάστημα [Βίντεο]

Οι αδελφοί Achille και Giovanni Judica-Cordiglia ισχυρίζονται ότι κατέγραψαν τη φωνή ενός Ρώσου κοσμοναύτη που ήταν μέσα σε μία κάψουλα που καίγεται στην επανείσοδο της στην ατμόσφαιρα τον Νοέμβριο του 1963.

Αυτή η μικρού μήκους ταινία περιέχει την καταγραφή και δραματοποιεί τα γεγονότα. Δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή όχι, η ταινία μικρού μήκους είναι αρκετά τρομακτική.

Αν και ακούγεται πραγματικό, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι όλα αυτά είναι αλήθεια.

Ισχυρίζονται επίσης ότι κατέγραψαν πολλές Σοβιετικές διαστημικές αποστολές από το ραδιοφωνικό σταθμό τους στο Torre Bert, οι οποίες αποτελούν μέρος της θεωρίας συνωμοσίας των χαμένων κοσμοναυτών όταν η Σοβιετική Ένωση είχε πολλές θανατηφόρες επανδρωμένες αποστολές αλλά κρατήθηκαν κρυφές και μακριά από τη δημοσιότητα.

Αποκάλυψη

2 σχόλια:

  1. Μία διόρθωση: είναι Η αστροναύτης. Στο τέλος του βίντεο γράφει ότι ήταν η υποτιθέμενη πρώτη αστροναύτης, η οποία προσπάησε να επιστρέψει στη Γη μετά την πτήση. Ίσως και να πρόκειται για σημάδι ζήλειας από τους Δυτικούς για την πρώτη γυναίκα αστροναύτη της ΕΣΣΔ, Valentina Tereshkova.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει αποδειχτεί ότι η ηχογράφηση δεν είναι αληθινή. Με κάποιες απομονώσεις που έχουν γίνει στην ηχογράφηση της φωνής, ακούγεται ότι η γυναίκα μιλά τα ρωσικά όχι μόνο με προφορά, μα και κάνει συντακτικά λάθη που συνήθως κάνουν μόνο ξένοι. Το πιο βασικό, όμως, είναι ότι η υποτιθέμενη ηχογράφηση έγινε 34 ημέρες αφότου ο Yuri Gagarin είχε απογειωθεί για αποστολή στο διάστημα. Σε διάστημα 34 ημερών από μια τέτοια πτήση, είναι μάλλον απίθανο να διέθετε η ΕΣΣΔ πόρους για να στείλει επόμενη κιόλας πτήση.
    Το ότι κάηκε αργότερα ένας αστροναύτης κατά την προσγείωσή του, αληθεύει και η ΕΣΣΔ δεν το απέκρυψε. Τον έλεγαν Vladimir Komarov, ήταν φίλος του Gagarin, και το γεγονός έλαβε χώρα το 1967.
    Τέλος, μία μικρή μα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: οι ηχογραφήσεις των αδερφών Judica-Cordiglia σταμάτησαν ξαφνικά το 1964, σα να σταμάτησαν να λαμβάνουν σήματα εντελώς. Μερικοί ιστορικοί το δικαιολογούν αυτό λέγοντας ότι μέχρι το 1964 λειτουργούσαν κάποιοι πύργοι παρεμβολών στην ΕΣΣΔ, από τους οποίους έστελναν πληροφορίες "αρβύλες" σε τυχόν κατασκόπους, σαν αντιπερισπασμός. Από το 1964 και μετά διακόπηκε η αναγκαιότητα για μετάδοση ψευδών πληροφοριών ως προς τις διαστημικές πτήσεις, γιατί η ΕΣΣΔ ήταν υποχρεωμένη πλέον να τις καταχωρεί στον ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.