Νέο παγκόσμιο σοκ: Oι ισλαμιστές αποκεφάλισαν τον Βρετανό όμηρο David Haines [Βίντεο]

Σε μία ακόμη φρικιαστική επίδειξη δύναμης προχώρησαν οι ισλαμιστές του ISIS αποκεφαλίζοντας τον Βρετανό David Haines και φροντίζοντας για μια ακόμη φορά να βιντεοσκοπήσουν την αποτρόπαια πράξη τους και να προωθήσουν το video στο διαδίκτυο.

Ο 44χρονος Haines είχε απαχθεί από το τους τζιχαντιστές στη Συρία, τον Μάρτιο του 2013.

Η ISIS είχε απειλήσει πως θα εκτελέσει τον Haines αν οι ηγέτες του κόσμου δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματά τους.

Στις 01:30 περίπου ξημερώματα Κυριακής, οι εξτρεμιστές ανάρτησαν το βίντεο που ακολουθεί, διάρκειας 1 λεπτού και 28 δευτερολέπτων όπου o άνδρας λέει τις τελευταίες του λέξεις.

Στο τέλος του βίντεο, ISIS φαίνεται ένας ακόμη Βρετανός όμηρος, ο Alan Hening. Σύροι που είδαν και αναγνώρισαν το πρόσωπο του Henning στο βίντεο, έγραψαν στο Twitter πως και ο συγκεκριμένος Βρετανός εργαζόταν στην ίδια ανθρωπιστική οργάνωση ACTED και απήχθη και αυτό στη Συρία, όπως και ο Haines, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο David Haines είχε γεννηθεί στο ανατολικό Yorkshire, αλλά μεγάλωσε στην Perthshire, και πριν από τη σύλληψή του ζούσε στην Κροατία με τη δεύτερη σύζυγό του, Dragana. Είχε μια κόρη 17 ετών από την πρώτη του σύζυγο Louise, και μια άλλη τεσσάρων με την Dragana, η οποία τον περιέγραφε ως έναν εκπληκτικό άνδρα και πατέρα.

Ο Haines είχε πέσει θύμα απαγωγής των φανατικών ισλαμιστών ενώ βρισκόταν στη Συρία για ανθρωπιστικούς σκοπούς ως μέλος της οργάνωσης ACTED, ενώ λίγο πριν είχε βοηθήσει κόσμο στη Λιβύη και στο Νότιο Σουδάν αναπτύσσοντας ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Οι μαχητές του ISIS που αποκεφάλισαν τους δυο Αμερικανούς δημοσιογράφους, τον Foley και τον Sotlof, δημοσιοποίησαν το εφιαλτικό βίντεο που δείχνει τον τζιχαντιστή με τη βρετανική προφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.