Πως οι ανθρακωρύχοι του Ιράν μοχθούν για δέκα δολάρια την ημέρα [Εικόνες]

Εικόνες που απεικονίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα ανθρακωρύχων στην απομακρυσμένη επαρχία Mazandaran του Ιράν.

Περίπου 1.200 ανθρακωρύχοι εργάζονται σε δέκα ορυχεία στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται πάνω από 80 χλμ βορειοανατολικά από την Τεχεράνη

Περισσότεροι από 12.000 τόνοι άνθρακα εξάγονται κάθε μήνα, σχεδόν το σύνολο των οποίων χρησιμοποιείται στη βιομηχανία χάλυβα του Ιράν

Με τα πρόσωπά τους μαύρα και να σπρώχνουν σκουριασμένα καροτσάκια οι εικόνες αυτές απεικονίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα των ανθρακωρύχων στο βόρειο Ιράν.

Οι ανθρακωρύχοι μοχθούν βαθιά μέσα στα βουνά, που εργάζονται σε σκοτεινά και στενά περάσματα, όπου ο κίνδυνος τοξικών αερίων και της κατάρρευσης των σπηλαίων είναι πάντα στο μυαλό τους.

Πάνω από το έδαφος, οι άνδρες κινούνται με παλιά καρότσια από μέταλλο, φορτωμένα με κάρβουνο και μετατοπίζουν περίπου 100 τόνους ορυκτού την ημέρα.

Οι διεθνείς κυρώσεις που αφορούν το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχουν εμποδίσει την εισαγωγή βαρέων μηχανημάτων και της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, και η εξόρυξη άνθρακα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πίεση των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται πολλές ώρες σε επικίνδυνες συνθήκες για δέκα δολάρια την ημέρα.

Αποκάλυψη

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.