Στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών η Βρετανία [Εικόνες]

Μαχητικά της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) πέταξαν το Σάββατο πάνω από το Ιράκ, έτοιμα να πλήξουν θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λιγότερο από 24 ώρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το βρετανικό κοινοβούλιο σε αεροπορικά πλήγματα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι: «Τα αεροσκάφη, τύπου Tornado GR4 που εκτοξεύθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο, ίπτανται πάνω από το Ιράκ και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε ρόλο μάχης αν αναγνωριστούν στόχοι».

Η επιχείρηση αυτή, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ακολουθεί την υιοθέτηση, από τους Βρετανούς βουλευτές, που συμμετείχαν σε έκτακτη σύνοδο του κοινοβουλίου, μίας πρότασης της κυβέρνησης που εντάσσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό ο οποίος μάχεται, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Εκτός από τα Tornado, η RAF διαθέτει επίσης στην περιοχή ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 Rivet Joint το οποίο αναμένεται να εντείνει τις επιχειρήσεις του για τον εντοπισμό πιθανών στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.