Braco ο μέγας "άγιος" θεραπευτής της μέγα σατανικής πλάνης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Η εκπομπή στις 13/10/2014 από ένα μεγάλο γερμανικό κανάλι. Η σκηνή σε ένα τεράστιο στάδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα πλήθος παραληρεί καθώς περιμένει με αγωνία να εμφανιστεί ο «μεγάλος», ο μοναδικός ο άνθρωπος που «θεραπεύει» με ένα και μόνο βλέμμα κάθε αρρώστια κάθε «μα…ια», αυτός που πρόβαλε σαν ο νέος «σωτήρας» των πασχόντων και των απελπισμένων.

Πληρώνουν για να τον δουν και να του πούνε τα προβλήματα τους, πληρώνουν για να τους θεραπεύσει, πληρώνουν για το «θεραπευτικό του άγιασμα» που μοσχοπουλιέται σε χιλιάδες πιστούς, πληρώνουν για τον μέγα «άγιο θεραπευτή» που έχει γοητεύσει τα πλήθη στην Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός είναι ο Braco ο Κροάτης, μεγάλος «άγιος θεραπευτής» που τα ταμεία του κάνουν θραύση στις διάφορος περιοδείες του στην Δυτική Ευρώπη και τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τρέχουν οι πιστοί για να τον προσκυνήσουν και να δεχτούν την «ευεργετική του ευλογία». Άλλο ένα φαινόμενο των καιρών και του Αντίχριστου.

Ο περίφημος αυτός Braco, που το όνομα του βγαίνει από την κροατική λέξη, Brah-tzo, που σημαίνει ο μικρότερος αδελφός, έχει χαρακτηριστεί από τους χιλιάδες οπαδούς του σαν, «An Extraordinary talent», δηλαδή ένα εξαιρετικό ταλέντο.
Δεν έχει σπουδάσει τίποτα αλλά από το 1999 περίπου έχει αρχίσει να κάνει τις εμφανίσεις του σαν θεραπευτής σε ασθενείς που έπασχαν από το Aids.

Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε σαν ο μεγάλος θεραπευτής και μάλιστα αναδείχτηκε και από εκείνη την γνωστή σατανική αίρεση των Scientologists, που τον αποκάλεσαν Master.

Αλλά ο Braco δεν μοιάζει με τους μέχρι σήμερα εμφανισθέντες «ανταγωνιστές» του στην θεραπευτική. Αυτός είναι μοναδικό, όπως αναφέρουν οι πιστοί του, φαινόμενο. Και αυτό που τον ξεχωρίζει από τους άλλους, είναι ότι θεραπεύει μόνο με… ένα βλέμμα! Δηλαδή έχει ξεπεράσει όλους τους μέχρι σήμερα γνωστούς θεραπευτές. Με ένα και μόνο βλέμμα του, με ένα βλέμμα γεμάτο σημασία και φοβερή δύναμη, είναι ικανός να θεραπεύει την… οποιαδήποτε ασθένεια.

Από το 2010 και μετά έχει κάνει θραύση στην Αμερική και έχει «θεραπεύσει» ακόμα και παράλυτους, όπως αναφέρουν οι πιστοί οπαδοί του, ενώ το χρήμα ρέει ασταμάτητα καθώς για να παρακολουθήσει κανείς μια θεραπευτική του παράσταση πληρώνει ακριβό εισιτήριο. Είναι το αντίτιμο για να έρθει κοντά στον μεγάλο αυτό «άγιο θεραπευτή».

Εμφανίζεται σε μεγάλα στάδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα εισιτήρια προπωλούνται γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση για να έρθουν να το δουν και φυσικά το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο για να τον πλησιάσουν από κοντά και να δεήσει να τους ρίξει το «θεραπευτικό» του βλέμμα που θα τους ευεργετήσει και θα θεραπεύσει τις παθήσεις τους.

Η προβολή του μεγάλη από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ακόμα και η NewYork Tımes ασχολήθηκε με το φαινόμενο του «μεγάλου θεραπευτή» που μόνο με ένα βλέμμα είναι ικανός να… χαρίσει υγεία στους εκατοντάδες αρρώστους που τρέχουν να συρθούν πίσω από την πλάτη του για να τον ικετεύσουν μόνο να τους κοιτάξει.

Από την εποχή του Edgar Cayce, όπως αναφέρεται, εκείνου του «θεραπευτή» που είχε κάνει θραύση το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα στην Αμερική και που, όπως λέγεται, είχε την ικανότητα να… «θεραπεύει» εξ αποστάσεως, δεν έχει εμφανιστεί κάποιος με παρόμοια θεραπευτική δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και γι’ αυτό έχει καταγοητέψει τα πλήθη που συρρέουν στις περιοδείες του. Αυτός είναι ο «μέγας θεραπευτής», ο Braco, ο Κροάτης «θεραπευτής» που εμφανίζεται με πανάκριβα χρυσά δαχτυλίδια, χρυσά ρολόγια και πανάκριβα περιδέραια στο λαιμό του!

Αλήθεια, πόσο μπορεί η διαβολική πλάνη να παρασύρει χιλιάδες που έχουν χάσει την πίστη τους, έχουν χάσει την θρησκευτική τους ταυτότητα και έχουν γίνει έρμαια του κάθε απατεώνα που τους σερβίρει ένα διαβολικό κακέκτυπο του Ίδιου, του Μόνου Μεγάλου Θεραπευτή της Βίβλου;

Αλήθεια, πόσο μπορεί ο «έξω από εδώ» να γοητεύσει τα πλήθη που τον προσκυνούν και το πιο χειρότερο, να τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι αυτός που περίμεναν για να τους θεραπεύσει;
Αλλά και αλήθεια πόσο λείπει η Ορθοδοξία από όλα αυτά;

Για το τελευταίο όμως οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι που θέλουμε να ομολογούμε πως είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έχουμε βουλιάξει στην καθημερινή μας μιζέρια ενώ το δηλητήριο του Οικουμενισμού επιδιώκει να μας ακυρώσει και να μας εξαφανίσει με τον πιο δόλιο τρόπο καθώς παράλληλα «στρώνει το χαλί» σε όλους αυτούς τους σατανικούς απατεώνες «θεραπευτές» του Διαβόλου.

Αλλοίμονο μας!

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

18 σχόλια:

 1. ΝΑΙ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
  ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ νεοέλληνες,-ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΩΘΗΚΑΜΕ...-ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.AS KAI LIKE.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ,ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ "ΤΟ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ"........
  ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΕ "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ",ΔΗΛΩΝΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ,ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΟΠΟΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΑΥΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο αρθρογράφος πάντως είναι φανατικός χριστιανιστής.... ή … «βαλτός» ξέρετε αυτοί που κατέστρεψαν τους Ελληνιστές και τον πολιτισμό τους. Αν αυτός λοιπόν είναι "μούφα" (ο θεραπευτής) πως τρέχουν όλοι πίσω του? Αρα έκανε κάποιες θεραπείες επιβεβαιωμένες γιατί δεν είναι όλοι «πρόβατα» να τρέχουν σε εκκλησίες και να πληρώνουν συγχωροχάρτια για να εξαγοράζουν τις αμαρτίες τους ..... βέβαια αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους, αλλά τι να κάνουμε.... ξύδι.....
  Στον σχολιαστή 1.11, έχεις δίκιο, φρόντισαν ορισμένοι (ειδικά όσοι είναι μέσα στο Υπουργείο παιδείας!!!! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) να ξεχάσουμε τόσο την ιστορία μας όσο και τον πολιτισμό μας, πασάροντάς μας παραμυθάκια ή την ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους ώστε να μην θιγούν ορισμένα εσκαμμένα και κακώς κείμενα που φροντίζουν να τα καμουφλάρουν με την ανοχή και των (αμόρφωτων??) εκπαιδευτικών και ιστορικών!!! Φυσικά και οι αρθρογράφοι των ΜΜΕ δεν πάνε πίσω … η λογοκρισία πάει σύννεφο και όποια αλήθεια πάει να βγει στο φως «κόβεται» με την ανοχή των τελευταίων φυσικά. Το χρήμα υπερισχύει της αλήθειας. Άλλωστε όπως είπε και ο Νίκος Δήμου «Η αλήθεια είναι πολυτέλεια των ισχυρών. Ο μικρός κι ο φτωχός ζουν με το όπιο του μύθου»
  Σύμφωνα λοιπόν με την λίστα της εκκλησίας περί «αμαρτιών», κύριε Χειλαδάκη είσαι ΑΜΑΡΤΟΛΟΣ διότι «έβρισες & ειρωνεύτηκες» συνάνθρωπό σου αποκαλώντας τον «απατεώνα». Ντροπή σου!!!!
  ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία για θεό πανταχού παρόντα. Θα πούμε για ανταμοιβή και τιμωρία μετά θάνατον . "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν θεωρεί ο αρθρογράφος "μέγα θεραπευτή της βίβλου" αυτόν που αναφέρει η Γένεσις ...... καλύτερα να την μελετήσει διεξοδικά γιατί ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΜΕΓΑΛΗ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δωρεαν λαβατε,δωρεαν δωστε ειπε ο κυριος.Οσο για την ορθοδοξια κανει ακριβως το ιδιο πραγμα,πουλαει θαυματα και περιφερει αγιες εικονες και κοκκαλα τα οποια ειναι η ιδια πλανη και χειροτερη.Και βεβαια για τους αληθινους χριστιανους που βαδιζουν στον λογο του κυριου και τον προσκυνουνε οπως ο ιδιος θελει,δηλαδη εν πνευματι και αληθεια ολα αυτα ειναι απλα σκοτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η οπαδοι της καθε θρησκειας ξεσηκωνονται οταν βλεπουν οτι απειλειται η εξουσια τους. Βλεπεις ακομα αυτοι διαλαλουν οτι εχουν τις απαντησεις για το ποιοι ειμαστε, γιατι ειμαστε δω και φυσικα που θα παμε μετα θανατον.
  Εννοειται οτι τα θαυματα τα εχουν αποκλειστικοτητα.
  Γιατι ας μη ξεχναμε το θαυμα ειναι η αποδειξη οτι η εκαστοτε θρηκσεια ειναι αληθινη. Τα θαυματα δε προσφερουν μονο ανακουφιση απο το πονο & τις αρρωστιες αλλα προσηλυτιζουν οπαδους φαιρνουν εξουσια και φυσικα πλουτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 1:11 π.μ.
  Δὲν πρέπει νὰ συμφωνῆς μὲ ὄσα γράφονται διότι ἀναφέρονται τρεῖς μισο-αλήθειες καὶ δέκα ψέματα. Δἐν λαμβάνονται ὑπ'ὅψιν οἱ κοινωνικές, πολιτιστικές, πολιτισμικές, πολιτικὲς συνθῆκες ὑπὸ τὶς ὁποῖες διεδραματίστηκαν κάποια γεγονότα. Κρίνεται τὸ παρελθὸν μὲ σημερινὰ κριτήρια, κάτι μωρὸ καὶ κακόβουλο.
  Ἁποπειράται πλῆγμα κατὰ τοὺ Χριστιανισμοῦ, ἀναφέροντας Σιωνιστές (Πάπας Ῥώμης), ἀσχετους πρὸς τὸν Χριστιανισμό (Βιολόγο, πιθανῶς Μασῶνο) καὶ ἀθεους ἀνθέλληνες τύπου Νίκου Δήμου.
  Κατακρίνουν τὸν Χριστιανισμὸ συνολικῶς, βασιζόμενοι σὲ κακές πράξεις μερικῶν Χριστιανῶν χωρὶς νὰ ἀναφέρουν τὰ 300.000.000 Χριστιανῶν πού θανατώθηκαν μὲ φρικτὰ βασανιστήρια μόνο τοὺς πρώτους τρεῖς αἰῶνες.
  Πῶς θὰ χαρακτήριζες κάποιον ὁ ὁποῖος καταδικάζει ὅλη τὴν ἰατρικὴ ἐπιστήμη ἐπειδὴ ὑπάρχουν 10.000 ἰατροὶ πρεζόνια;
  Εἶνε φυλετιστές (ρατσιστές), μισαλλόδοξοι, πορωμένοι, ἀκριβῶς σὰν αὐτούς ποὺ κατακρίνουν.
  Οἰ ὀπαδοὶ θεῶν βδελυγμάτων κατακρίνουν τὸν Χριστό. Ὁ Σωκράτης, ὁ Ὀρφέας κλπ. χλεύαζαν τοὺς "θεούς" · ὁ δε Σωκράτης ἀηδίασε ἀπὸ τὰ αἴσχη στὸ μαντεῖο τῶν Δελφῶν.
  Λένε καὶ γράφουν τόσα πολλά ὤστε νὰ συγχίσουν τὸν ἀντίπαλο ὦστε νὰ μὴ ξέρει τὶ νὰ πρωτοδιορθώσει.
  Εἶνε κατευθυνόμενοι, ἀπὸ τὸν Σιωνισμό, προπαγανδιστὲς καὶ δολιοφθορεῖς. Ἡ ἠγεσία τους εἶνε Σιωνιστική.
  Ἡ βιαιοπραγία, σωματικὴ καὶ λεκτική, γιὰ ἐγωιστικοὺς λόγους, ἀπαγορεύεται· ὄχι ὅμως γιὰ τὴν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ ἤ τοὺ συνανθρώπου μας.
  «Εὐλογημένη ἡ χείρα τοῦ ραπίζοντος βλασφημούντα», εἴπε ὀ μέγας φιλλέληνας Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος.
  Τελειώνοντας λέω ὅτι μὲ τὸν ὅρο "Ἕλληνα", οἰ πρώτοι Χριστιανοὶ χαρακτήριζαν τοὺς εἰδωλολάτρεις· ὀμοίως καὶ οἱ Ἑβραῖοι ἀκόμη καὶ μέχρι σήμερα.

  νκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Λάθος μου.
  30.000.000 καὶ ὄχι 300.

  νκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ.
  1ον.ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΚΑΘΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  2ον.ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
  3ον.ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ,ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ.
  ΤΕΛΟΣ,ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΕΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ,ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΩΣ.
  ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ,ΩΣ ΕΛΛΗΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ.
  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ νκ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ.ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΟΛΩΝ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ακούσαμε και το μίσος του αρχιμανδρίτη Θεσσαλονίκης προς τους μουσουλμάνους (χτίσιμο μουσουλμανικού πνευματικού κέντρου στην συμπρωτεύουσα) λόγω του ........ ότι ήταν κατακτητές..... "αγαπάτε ομόθρησκους"..... όχι αλλήλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και ποιός μου λέει ότι αυτά που λες δεν είναι τρεις αλήθειες και δέκα ψέματα? Εσύ???? Για να δεις πως "ψεκάζετε" τα πρόβατα διάβασε το ακόλουθο Ιστορικό ντοκουμέντο.
  Να σου θυμίσω λοιπόν ότι εσείς οι ιεράρχες προτιμήσατε την Τουρκική σκλαβιά από την Ρωμαιοκαθολική κυριαρχία και ελευθερία όπως αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος 1789 «Ο θεός μέσα στην συγκατάβασή του για να μας βοηθήσει να σωθούμε, μας έκανε σκλάβους των Τούρκων». Άλλωστε όπως γράφει και ο Άγγλος R.Walpole στο βιβλίο του “Travels in Various Countries” τ. Β΄, σελ. 216. «Όταν οι αγιορείτες ρασοφόροι είχαν δει την πρόοδο των τουρκικών όπλων στην ανατολή επί Ορχάν (1326-1362) και φοβήθηκαν ενδεχόμενη πτώση της Κωνσταντινούπολης , έστειλαν αντιπροσωπεία τους στην Προύσα, που ήταν τότε η πρωτεύουσα των Τούρκων, με πεσκέσι από 14 χιλιάδες τσεκίνια (τεράστιο ποσό. Που το βρήκανε οι υποτιθέμενοι πάμφτωχοι ασκητές;) στο σουλτάνο και ζήτησαν όπως οι καλόγεροι έχουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και την αποκλειστική κατοχή του βουνού του Άθω, όταν τα νικηφόρα οθωμανικά στρατεύματα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη και καταλύσουν την εξουσία της βυζαντινής αυτοκρατορίας.» Ο τούρκος σουλτάνος δέχτηκε το πεσκέσι και τους όρους των μοναχών, που παραδίνονταν πριν από την παράδοση της Πόλης και τους έδωσε σχετικό φιρμάνι , το οποίο, υπήρχε στις Καρυές , όταν αυτός δηλ. ο άγγλος Walpole επισκέφτηκε το άγιο Όρος στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτούς τους όρους τήρησαν και οι μετέπειτα σουλτάνοι.

  Ο Φίνλαιη επίσης στο οδοιπορικό του αναφέρει «Χαρακτηριστικά τα λόγια του Μωάμεθ Β” του Πορθητή προς τον Γεννάδιο Σχολάριο, τον πρώτο Πατριάρχη μετά την Άλωση: « Πατριάρχευε… έχων πάντα τα σα προνόμια, ως και οι προ σου πατριάρχαι είχον ».

  Ο Πατριαρχης έχει το ρόλο του « εθνάρχη » των χριστιανών και είναι υπόλογος στον Σουλτάνο για τις πράξεις τους. Ευθύς αμέσως ξεκινούν τα αλληλομαχαιρώματα και οι ραδιουργίες των κληρικών για την κατάκτηση του προνομιακού αξιώματος του Οθωμανικού κράτους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 1623 έως το 1700 εγιναν 50 αλαξοπατριαρχίες. Κάθε τόσο στελνόταν κάποιος πατριάρχης στη φυλακή για χρέη, που εξαιτίας των σκανδάλων, είχαν γίνει σύμφωνα με τον Πατριάρχη Σαμουήλ « των της Αιγύπτου πυραμίδων υπερογκωδέστερα ».

  Τα ποσά της εξαγοράς από 1000 φλωριά του 1467 έγιναν 2500 το 1481, 12000 το 1583, 100.000 το 1622. Ο Φίνλαιη αναφέρει επίσης: « σε τέτοιο βαθμό είχε προχωρήσει η διαφθορά, που στο διάστημα 1670 και 1678 ο πατριάρχης άλλαξε εξι φορές. Το τίμημα εξαγοράς του νέου υποψήφιου ανέβηκε στο ποσό των 25000 ταλήρων, ο ετήσιος φόρος είχε φθάσει στα 6000 δουκάτα και τα χρέη του Πατριάρχη σε 350.000 τάληρα ». Φυσικά όλοι αυτοί οι πόροι των υποψηφίων βρίσκονταν μετά από δανεισμό. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια διαδικασία αρπαγής που ξεκινούσε από τον Πατριάρχη, μεταβιβαζόταν στους μητροπολίτες, από εκεί στους κατώτερους κληρικούς και κατέληγε τελικά στο ποίμνιο, το οποίο έπρεπε να πληρώνει συγκεκριμένα ποσά προς την εκκλησία με την απειλή του αφορισμού και της κατάσχεσης της περιουσίας του.
  Ο πατριάρχης Κων/λεως εκμεταλλεύεται την έσχατη αμάθεια των Ελλήνων και αποθησαυρίζει χρυσάφι ώστε να δωροδοκεί τους Τούρκους και τη διεφθαρμένη εκκλησία και να εξασφαλίζει την υποστήριξη τους (Contarini, Βίβλος της Βενετίας από το 1636 έως το 1641)
  συνεχίζεται....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. συνέχεια....
  Όποιος πληρώνει στον Τούρκο περισσότερα φλουριά αυτός γίνεται πατριάρχης. Χρειάζεται βέβαια η ανάδειξη από την Σύνοδο. Αλλά αυτή η ψήφος είναι εικονική. Τα πάντα εκπορεύονται από τον Μεγάλο Βεζύρη. Σε αυτόν θα παρουσιασθεί ο νέος πατριάρχης για να παραλάβει από τα χέρια του το τιμητικό καφτάνι. (Cornelio Magni, χρονικογράφος, 1679).

  Όποιος πληρώνει περισσότερα στον Σουλτάνο γίνεται πατριάρχης. Άλλο που δεν θέλει ο Σουλτάνος για να γεμίζει τον μπεζαχτά του. Το αποτέλεσμα είναι να αλληλοεξοντώνονται οι αρχηγοί της Εκκλησίας. Μέσα σε πέντε χρόνια άλλαξαν πέντε πατριάρχες!! Κατά την ανάδειξη του πατριάρχη καλούνται οι αρχιεπίσκοποι για τη συγκέντρωση του αναγκαίου ποσού. Όσοι δυστροπήσουν εκδιώκονται. Οι αρχιεπίσκοποι κατανέμουν αναλογικά τη δαπάνη στους επισκόπους και οι επίσκοποι στους παπάδες των ενοριών. Έτσι τα πάντα γίνονται δια της σιμωνίας. (Ο περιηγητής Spon για τον πατριάρχη Παρθένιο, 1679). Είναι τόσο φιλόδοξος ο ελληνικός κλήρος που οι μητροπολίτες αγοράζουν τον πατριαρχικό θρόνο πίσω από τις πλάτες των ανταγωνιστών τους από τον Μεγάλο Βεζύρη. Και εκείνος χαίρεται να τους βλέπει να συναγωνίζονται ποιος θα φέρει μεγαλύτερα πεσκέσια. Για την εξαγορά του αξιώματος καταβάλλουν τεράστια ποσά. Και για να εισπράξουν καταπιέζουν τους φτωχούς χριστιανούς. (George Wheler, 1682

  Είναι όλα ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ????? πάμε παρακάτω,
  Ο Ρώσος αρχιεπίσκοπος Νοβγκοροντ Αντώνιος επισκεύτηκε το 1200 μ.Χ. την Κωνσταντινούπολη 4 χρόνια πριν την 4 σταυροφορία και όταν γύρισε πίσω στην πατρίδα του έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Εντυπώσεις από την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Νοβγκοροντ Αντωνίου στους ιερούς τόπους της Κωνσταντινούπολης». Γράφει λοιπόν ο αρχιεπίσκοπος.
  Στην Αγία Σοφία προσκύνησα στην αγία τράπεζα όπου ο χριστός έφαγε με τους μαθητές του την μεγάλη Πέμπτη, προσκύνησα τις πλάκες με τις 10 εντολές του Μοϋσή με τα χρυσά αγγεία των μάγων. Ασπάστηκα επίσης το αίμα του Χριστού όταν τον χτύπησε στο κεφάλι κάποιος Εβραίος, τις αλυσίδες του αποστόλου Παύλου και τις αμπάρες τις φυλακής του (την φυλακή?? Δεν είχανε και την φυλακή μαζί?), τα πριόνια που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Σταυρού, την χάλκινη σάλπιγγα του Ιησού του Ναυή, τον κουβά του πηγαδιού της Σαμαρίτιδας, (το πηγάδι όχι?) την εικόνα του Χριστού που ζωγράφισε ο απόστολος Παύλος με τριμμένα μαργαριτάρια και πολύτιμα πετράδια (αυτό θα πει μετριοφροσύνη και ταπεινότητα) (ήταν και ζωγράφος??). Μέσα στο αυτοκρατορικό παλάτι είδα και προσκύνησα το σφουγγάρι με το ξύδι που πότισαν τον Χριστό στον σταυρό, το αίμα του Χριστού που έτρεξε από το λόγχισμα, τα καρφιά που τον κάρφωσαν, την λόγχη, τον πορφυρό μανδύα, τον χιτώνα του Χριστού, την ζώνη της Παναγιάς, τα σανδάλια του Χριστού και την μαρμαρένια λεκάνη με το νερό (παρακαλώ) μέσα στην οποία έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. (μα καλά χάλκινες λεκάνες δεν υπήρχαν τότε?). Στην εκκλησία του αγίου Μιχαήλ που ήταν μέσα στο παλάτι προσκύνησα τα κέρατα του κριαριού που έκανε θυσία ο Αβραάμ αντί του Ισαάκ (έ ρε δούλεμα που πέφτει!!) , την ράβδο του Μωυσή που άνοιξε την Ερυθρά Θάλασσα (Το κανάλι θέλει να πει που άνοιξε ο Ναβουχοδονόσορας-ψέμματα????), την τράπεζα που έφαγε ο Αβραάμ με την αγία τριάδα (τρώνε και οι θεοί??), ένα σταυρό φτιαγμένο με κληματόβεργες του αμπελιού που φύτεψε ο Νόε μετά τον κατακλυσμό (!!!!!), το κλαδί της ελιάς που έφερε το περιστέρι στην κιβωτό του Νώε (το περιστέρι όχι?) (ούτε την κιβωτό? Πάλι καλά) τα πανέρια με τους άρτους (!!!!) που τάισε ο Χριστός τους χιλιάδες οπαδούς του.
  Είδες τι σκαρφίζονταν για τα πρόβατα???? Και αυτά ΨΕΜΜΑΤΑ??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 30.000.000???? ούτε ένας λιγότερος, ούτε ένας περισσότερος? Τόσοι δεν ήταν καν οι λαοί εκεί κάτω όλοι μαζί!!!Ποιός Ιστορικός το αναφέρει? Μήπως λέει και αυτός 3 αλήθειες και 10 ψέματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πρόσεξε....... σύμφωνα με την λίστα της εκκλησίας είσαι ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ που έβρισες συμπολίτη σου (κατακάθι Νίκος Δήμου) Ντροπή σου αμαρτωλέ!!!!!!!! Πόσες υποκύψεις????? δεν μας λέει η λίστα!!!!!
  Η ήθος σου φανερώνει την μόρφωσή σου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΠΙΘΗΚΕ,ΕΓΩ ΔΗΛΩΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.Η ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΤΩΡΑ ΤΡΑΒΑ ΠΛΥΣΟΥ,ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙ.ΣΤΟΚΟΙ

   Διαγραφή
 15. Δηλαδή σύμφωνα με την λογική σου η Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις) λέει 3 αλήθειες και 10 ψέματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ε όχι δα και Σιωνιστές!!! Εσείς οι ίδιοι προτιμήσατε τις εβραϊκές γραφές όπως είπε και ο Ευσέβιος, Επίσκοπος Καισαρείας Παλαιστίνης (265-340 ΜΑΧΧ)
  Ευσέβιος ευαγγ. προπαρ. / εις τους ψαλμούς / αλληλούϊα. ριβ΄ 23.1352.34
  "Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε"
  Δεν μπορείς τώρα να συγκρίνης τον Ευσέβιο με τον Σωκράτη!!!!!!!! συγκρίνεται η κατσαρίδα με τον αετό????? Παγκοσμίως άγνωστος ο πρώτος, παγκόσμίως γνωστός ο δεύτερος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ακου τώρα για τον Χρυσόστομο τι είπε... και τι έκανε.....

  «Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία, αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν.» – Θεοδώρητου, Εκκλησιαστική Ιστορία (Τομ. 5ος σελίδες 328 – 330)
  «Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων έγιναν… Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριάρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος… του Σεράπειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε ανδριάντες και τα αναθήματα τόσο “γενναία” εμάχοντο ώστε όχι μόνο “νικούσαν”, αλλά και έκλεπτον… του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι’ αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμετακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι “γενναίοι”… την ασέβεια αυτή εις έπαινον αυτών των ιδίων καταλόγιζαν. Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (γουρουνώδης!) και πάσχοντες εμφανώς, μύρια εποίουν κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν… τότε πας άνθρωπος μέλαιναν (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννικήν είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση “αρετή” άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο.» – Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) Βίοι Φιλόσοφων και Σοφιστών 6.11
  «Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από… της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού.» –

  Και αυτά ψέματα???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.