Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου καίει ένα λίτρο κάθε 450χλμ

Τι να πει κανείς για το λαό του, όταν εκείνος βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του; Μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατασκεύασε αυτοκίνητο υδρογόνου που είναι μάλιστα έτοιμο να βγει στην αγορά, ενώ έχει ήδη λάβει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση.

Ωστόσο η Ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός… συνόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% Ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που “γεννήθηκε” στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού καταναλώνει ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα.

“Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!”, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Όμως, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί δηλαδή ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει.

“Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο”, σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος…

4 σχόλια:

 1. η Ελλάδα ήταν και είναι ένα κατεχόμενο κράτος οι νόμοι φτιάχνονται από τους ξένους και δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να ανεβούν οικονομικά! τι θα πει δεν το επιτρέπει ο νόμος? ποιος τον φτιάχνει το νόμο? μήπως οι εδώ εγκάθετοι ώστε να μην αναπνεύσουμε ποτέ? πάντα να είμαστε "υπό ανάπτυξη" και πάντα να χρωστάμε σε αυτούς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να πει κανείς για αυτούς τους ανθρώπους αυτής της χώρας που την κατέστρεψαν με την έλλειψη σύνεσης και αυτά τα ανδρείκελα πολιτικές μαριονέτες που "άλλοι" φρόντισαν να τους επιβάλλουν να ψηφίσουν τέτοιους νόμους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παιδιά αν ξέρει κανείς τι πληροφορίες έχουμε για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και την οδική αλλά και όσο αναφορά την πυρασφάλεια με ένα τόσο εύλεκτο καύσιμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΕΥΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ , ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ . ΕΧΩ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.