Έμπολα: 7 στους 10 Έλληνες ανησυχούν ότι ο ιός θα έρθει και στην χώρα μας

Έκδηλη είναι η ανησυχία στους Έλληνες για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα που ξεκίνησε από τη Δυτική Αφρική και έχει πλέον περάσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η εταιρεία ΚΑΠΑ Research στις 13 και 14 Οκτωβρίου επί συνόλου 1.155 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το 71,2% των Ελλήνων εκτιμάει ότι θα υπάρξει κρούσμα του ιού και στην Ελλάδα, ενώ το 73,8% ότι θα καταγραφεί γενικότερο ξέσπασμα του Έμπολα στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται να εμπιστεύονται τους Έλληνες γιατρούς (73,2%), το ΚΚΕΛΠΝΟ (54,8%) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (54%) για τα μέτρα που λαμβάνουν για τον ιό.

Ειδικότερα, από την έρευνα προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:

Διχασμένοι φαίνονται οι Έλληνες πολίτες σχετικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα Ελληνικά νοσοκομεία και την ετοιμότητά τους για το ενδεχόμενο κρουσμάτων Έμπολα στην χώρα μας, αφού το 48,1% τα κρίνει θετικά και το 51,2% αρνητικά.
Πολύ αρνητική είναι η άποψη των Ελλήνων για τις κατά νομούς διευθύνσεις υγείας και τις δημοτικές αρχές, με τα αρνητικά ποσοστά να φτάνουν στο 79% και 84,9% αντίστοιχα.

Οι πολίτες μπορεί να δείχνουν, στην πλειοψηφία τους, εμπιστοσύνη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ζητούν όμως σε ποσοστό 96,4% τη λήψη πιο ενεργών μέτρων πρόληψης για να αποτραπεί η είσοδος του ιού στη χώρα.

Τα ποσοστά σε αυτά τα ζητήματα διαμορφώνονται ως εξής:

-Το 96,1% θέλει να γίνεται έλεγχος όλων των παράνομων μεταναστών από τις πληγείσες χώρες.

-Το 95,8% ζητεί έλεγχο των επιβατών όλων των πτήσεων από χώρες που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα.

-Το 91,9% εκφράζει την επιθυμία να γίνεται έλεγχος όλων των παράνομων μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο.

-Το 79,7% ζητεί έλεγχο στις πύλες εισόδου σε όποιον μπαίνει στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης.

-Tο 66,8% θέλει να απαγορευτούν οι πτήσεις από και προς τις χώρες όπου υπάρχει επιδημία.

Τέλος, μετά την έκταση που πήρε τόσο στα διεθνή όσο και στα ελληνικά ΜΜΕ η έξαρση του Έμπολα στην Δυτική Αφρική, οι Έλληνες δείχνουν να είναι καλά καταρτισμένοι για τον θανατηφόρο ιό:

-Το 84,2% γνωρίζει ότι ο ιός μεταδίδεται μετά από επαφή με σωματικά υγρά (σάλιο, αίμα, ιδρώτας)

-Το 41,8% ότι μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή

-Το 37,9% ότι μεταδίδεται με μολυσμένη σύριγγα.

-Το 37,1% ότι μεταδίδεται μετά από επαφή με το δέρμα

-Το 19,5% απάντησε "μέσω του αέρα", κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν ισχύει.

Σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα:

-Το 79,9% απάντησε ότι πρέπει να ανησυχήσει κανείς όταν παρουσιάζει πυρετό πάνω από 38,6 βαθμούς Κελσίου

-Ανεξήγητη αιμορραγία ή μώλωπες (54,5%)

-Έντονους μυϊκούς πόνους (49,4%)

-Σοβαρή κεφαλαλγία (44,2%)

-Αδυναμία - καταβολή (42,9%)

2 σχόλια:

 1. Ε βεβαια πρωτα τα τσοντοκαναλα κ μετα εδω το καναμε μαστιχα. Για οσους δε γνωριζουν μονο στην ελλαδα γινεται αυτο. Οσο για το ιο υπαρχει εδω και πολλα χρονια δε τον εφτιαξε κ αυτον η cia αντε ηρεμιστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παλιό το κόλπο μας τρομάζουν με τα παράλογα για να μας καθησυχάσουν με αυτά που πραγματικά θέλουν να περάσουν.
  Είναι γνωστό πως όποιος έχει την “πίτα και το μαχαίρι” μπορεί να σχεδιάσει την έκβαση οποιασδήποτε κατάστασης όπως αυτός επιθυμεί…
  Αυτοί που κρατούν τα “γκέμνια” αυτού του κόσμου δεν θα προβούν σε βιαστικές κινήσεις ,ούτε θα αργοπορήσουν φυσικά στο ραντεβού με το χρονόγραμμα τους.
  κρίνω πως ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να γίνουν κάποιες ερωτήσεις.
  Είναι αυτή η στιγμή που θα μπορούσαν να προωθήσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Ιού Έμπολα,ενεργοποιώντας την προπαγάνδα τους μέσω των ΜΜΕ , για να πείσουν την παγκόσμια συνείδηση πως πρέπει να εμβολιαστεί;Είναι τελικώς τόσο επικίνδυνος ο Ιός, που έχει μετατραπεί σε πανδημία, ώστε να χρειαστεί υποχρεωτικός και μαζικός εμβολιασμός;
  Πώς θα καταφέρουν να πείσουν ολόκληρο τον κόσμο να εμβολιαστεί κατά του ιού Έμπολα;Τι ρόλο θα παίξουν τα ΜΜΕ και οι Κυβερνήσεις των κρατών;Πώς θα συμπεριφερθούν στους “αποστάτες” που θα αρνηθούν να κάνουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;Ποιά θα είναι η εταιρία που θα δημιουργήσει το εμβόλιο αντίδοτο στον ιό Έμπολα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.