Ιστορικά ντοκουμέντα της Nasa

ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Έναν πολύτιμο θησαυρό «χάρισε» η NASA στους επισκέπτες του νέου της λογαριασμού στην υπηρεσία Soundcound.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος ανάρτησε στο διαδίκτυο περισσότερα από 60 σπάνια ντοκουμέντα ιστορικής και επιστημονικής αξίας, από τις πολυάριθμες αποστολές της στο διάστημα.

Μάλιστα, προτρέπει τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ως... ringtones φράσεις που σημάδεψαν τα κοσμικά ταξίδια των ανθρώπων και κατεγράφησαν στην ιστορία, οι οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ των αρχείων.

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», ακούγεται να λέει ο Νιλ Αρμστρονγκ τη στιγμή που πατάει στο φεγγάρι.

Η φράση που απηύθυνε το πλήρωμα του Apollo 13 προς το κέντρο ελέγχου του Χιούστον, όταν προέκυψε ένα πολύ σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που τελικά ματαίωσε την αποστολή τους στη Σελήνη, το 1970, το διάσημο «Χιούστον, είχαμε ένα πρόβλημα» βρίσκεται πλέον στην ιστοσελίδα. «Χρησιμοποιήστε την κάθε φορά που ο υπολογιστής σας παρουσιάζει κάποιο σφάλμα», προτρέπει η NASA τους χρήστες του διαδικτύου.

Στις 20 Ιουλίου του 1969 η σεληνάκατος «Αετός» προσσεληνώθηκε σε μια σεληνιακή πεδιάδα, γνωστή ως Θάλασσα της Ηρεμίας και στο κέντρο ελέγχου του Χιούστον ακούστηκε η ανακοίνωση του Άρμστρονγκ: «Eagle has landed», «ο Αετός προσσεληνώθηκε».

Παράλληλα, μεταξύ των ντοκουμέντων συμπεριλαμβάνονται και ήχοι που περισυνέλεξαν τα διαστημικά οχήματα της αμερικανικής Υπηρεσίας από το μακρινό σύμπαν, ενώ, σύμφωνα με τη NASA, το υλικό συνεχώς θα εμπλουτίζεται.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο διάστημα, ο ήχος είναι αδύνατον να ταξιδέψει, καθώς δεν υπάρχει καθόλου αέρας.

Περιηγηθείτε στον λογαριασμό της NASA στο Soundcound και ακούστε όλα τα ηχητικά πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.