Και υποβρύχιο συνοδεύει το Μπαρμπαρός εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Πέραν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν έγινε γνωστή.

Αρμόδια στρατιωτική πηγή ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι είναι συνήθης τακτική τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες που διαθέτουν Πολεμικό Ναυτικό, όταν βρίσκονται σε αποστολή φρεγάτες ή κορβέτες, πάντα να τις συνοδεύει κάποιο υποβρύχιο. Αυτό όπως εξήγησε, γίνεται για να ασκείται καλύτερος έλεγχος των περιοχών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αποστολές τους.

Η παρουσία του τουρκικού υποβρύχιου στην περιοχή που πλέει το «Μπαρμπαρός» επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα σόναρ των πλοίων της UNFIL που βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπισμού των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους Diamond.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.