Μαρόκο – Ισπανία: Διαδρομή ζωής και θανάτου για τους λαθρομετανάστες [Βίντεο]

Στα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας καθημερινά στοιβάζονται εκατοντάδες λαθρομετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια.

Η μικρή πόλη Μελίγια, αποτελεί το μοναδικό σημείο διέλευσης μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης.

Η περιοχή προστατεύεται από τριπλό φράχτη ύψους 7 μέτρων και μήκους 10 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην κορυφή του φράχτη έχουν τοποθετηθεί αγκαθωτές λεπίδες, ενώ αισθητήρες, ραντάρ και κάμερες προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τους απελπισμένους παράνομους μετανάστες.

Υπολογίζεται πως καθημερινά περίπου 30.000 άνθρωποι, προσπαθούν να περάσουν από το Μάροκο στη Μελίγια.

Όμως ελάχιστοι τα καταφέρνουν, αφού όλα τα οχήματα ελέγχονται και οι αισθητήρες ανιχνεύουν ακόμα και την ανθρώπινη αναπνοή.

Πηγή: euronews.com

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή ΔΙκτατορία, ένα φασιστικό μόρφωμα χειρώτερο του Ναζισμού. Αφού υπέσκαψε και τατέστρεψε τις υποδομές και την οικονομία αυτών των χωρών με εμφύλιους πολέμους (είναι γνωστός παγκοσμίως ο ρόλος των Αγγλοσαξώνων σε αυτή την αθλιότητα) και διέφθειρε το πολιτικό τους σύστημα για να τους έχει υποχείριους ανά πάσα στιγμή, διαιρώντας κράτη (διαίρει και βασίλευε) τώρα χτίζει φράχτες για να μην μπορούν να έρθουν σε αυτήν. Αδειάζει η Αφρική και η Ασία από την εξαθλίωση των λαών και θα συσσορευτούν... που αλλού, στην χώρα που δημιούργησε αυτό το μόρφωμα, την ΕΕ και Αμερική. Αφού απορρόφησαν και λεηλάτησαν στο έπακρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών αυτών με την διαφθορά και με την ισχή των όπλων εξαθλιώνοντας τους κατοίκους, τώρα θα υποστούν τις συνέπειες. Λείπουν οι οραματιστές ηγέτες και έχουμε πληθώρα εγκληματιών ηγετών που τους δίνουν και το Νόμπελ ΕΙρήνης..... εδώ είναι το παράδοξο και ακατανόητο... αλλά είπαμε.... "το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο" Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.