Νέο μήνυμα από τον Τζον Κάντλι τον Βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών

Με ένα άρθρο του Βρετανού δημοσιογράφου Τζον Κάντλι στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους Dabiq, «ξαναχτύπησαν» την Κυριακή οι τζιχαντιστές.

Το άρθρο, το οποίο σύμφωνα με τους τζιχαντιστές έχει γράψει ο Βρετανός όμηρος των ακραίων ισλαμιστών, συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού τους υπό τον τίτλο «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου».

Ο Τζον Κάντλι, ο οποίος εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης το 2012, έχει εμφανιστεί από τα μέσα του περασμένου μήνα σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης.

Τώρα, με το νέο αυτό άρθρο εμφανίζεται να επιμένει ότι εκείνος ήταν ο... σεναριογράφος των βίντεο, ενώ απευθύνει έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωσή του.

Όσον αφορά στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και ειδικότερα στην ονομασία του, Dabiq, προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη πόλη φαίνεται πώς έχει συμβολική αξία για τους τζιχαντιστές καθώς αναφέρεται σε μια αρχαία προφητεία, για αυτό και οι μαχητές του ΙΚ αποφάσισαν αν δώσουν το όνομά της στο περιοδικό τους!

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.