Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση από την Βουλή στις 6 Οκτωβρίου

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, στις 6 Οκτωβρίου, από τη Βουλή όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στη συνάντηση Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και

2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».

Οι Α. Σαμαράς και  Ε.Βενιζέλος επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουν τους τριγμούς και την αμφισβήτηση που δέχονται στο εσωτερικό των κομμάτων τους και να μεταθέσουν την ευθύνη της πτώσης της κυβέρνησης στους βουλευτές, καθώς φαίνεται πώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα οδηγεί σε αδιέξοδο.

Υπάρχει ωστόσο πάντοτε ο κίνδυνος του... ατυχήματος και η πρόκληση πρόωρων εκλογών. Και ο Γιώργος Παπανδρέου "έπεσε" λίγες ημέρες αφ' ότου είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

H απόφαση που έλαβαν στην απογευματινή συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος ασφαλώς και συνιστά πρόκριμα εκλογών στην περίπτωση που σημειωθούν διαρροές στο κυβερνητικό, στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό. Εάν αυτές ξεπεράσουν  ένα όριο ακόμη και αν η ψήφος εμπιστοσύνης δοθεί στο οριακό 151 (τώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει 154) αυτό σίγουρα θα αποτελέσει αιτία για προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.