Πύραυλος της NASA εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση [Βίντεο]

O πύραυλος της NASA με το όνομα Antares εκτοξεύτηκε από τη βάση της Βιρτζίνια, όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά εξερράγη και καταστράφηκε εντελώς.

Ευτυχώς δεν υπήρχε πλήρωμα σε αυτόν ενώ σύμφωνα με τη NASA όλοι όσοι δούλευαν για την εκτόξευση στη γύρω περιοχή έχουν καταμετρηθεί και είναι καλά στην υγεία τους.

Ο πύραυλος θα έμπαινε σε τροχιά για να φτάσει στο διεθνή διαστημικό σταθμό και μετέφερε εξοπλισμό και προμήθειες για τους έξι ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτόν.

«Η NASA και η Orbital Sciences συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με το σφάλμα που προέκυψε στο Orbital RS-3, έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων, υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.

Σε ανακοίνωσή της η NASA αναφέρει ότι ο πύραυλος «εκτοξεύτηκε με σκοπό να ξεκινήσει την αποστολή ανεφοδιασμού στον Δ.Δ.Σ. ωστόσο υπέστη κάποια καταστροφική ανωμαλία λίγο μετά την απογείωσή του στις 18:22», σημειώνοντας ότι το προσωπικό της Orbital Sciences «δεν εντόπισε οποιεσδήποτε ανησυχητικές ενδείξεις» πριν από την εκτόξευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.