Συναγερμός στην Οτάβα - Ενας νεκρός από πυροβολισμούς στο κοινοβούλιο

Νεκρός έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών ο ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στην περίβολο και μέσα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση CBC.

Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία αναζητά έναν έως τρεις ακόμη δράστες, μετά τους πυροβολισμούς που προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός στρατιώτη σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, στο κέντρο της Οτάβας.

Νέοι πυροβολισμοί αναφέρθηκαν και σε κοντινό εμπορικό κέντρο, καθώς συνεχίζεται η καταδίωξη των ενόπλων και για το λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στο κέντρο της πόλης. «Αυτή τη στιγμή αναζητούμε τους υπόπτους, δεν γνωρίζουμε εάν είναι ένας ή περισσότεροι», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαρκ Σουσί στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η περίμετρος ασφαλείας διευρύνθηκε και οι αρχές ζήτησαν από τους περαστικούς να απομακρυνθούν και από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν στα παράθυρα.
Μετά τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του στρατιώτη, αποφασίστηκε να κλείσουν για το κοινό οι βάσεις των καναδικών ενόπλων δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν νωρίτερα μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά της Οτάβα και πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνες εντός του κτιρίου της βουλής.

"Ένας άνδρας μπήκε τρέχοντας στο κοινοβούλιο. Τον καταδίωκαν οπλισμένοι αστυνομικοί που φώναζαν σε όλον τον κόσμο να καλυφθεί", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ-Αντρέ Βιο, ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο που είπε ότι "άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς αυτόματων όπλων".

Ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada από την πλευρά του είπε ότι μέτρησε "50 πυροβολισμούς".

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν πριν από λίγο από τα τηλεοπτικά δίκτυα, φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να έχουν καλυφθεί στις κολώνες που βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου. Ξαφνικά ακούγονται οι πυροβολισμοί από το βάθος της στοάς, όπου βρίσκεται η πύλη και οι αστυνομικοί κρύβονται πίσω από τις κολώνες.

Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο υπόπτους, "δύο άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα", όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα και είναι ασφαλής. Πολλοί άλλοι βουλευτές διατάχθηκαν να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, στην οποία έχουν σπεύσει πολλά άλλα ασθενοφόρα.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.