Τι θα γινόταν αν οι χώρες καταλάμβαναν έκταση ανάλογη του πληθυσμού τους

Έχετε αναλογιστεί ποτέ τι θα γινόταν πραγματικά αν οι χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη καταλάμβαναν αντίστοιχα και μεγαλύτερες εκτάσεις Γης;

Κάτι τέτοιο φαίνεται να σκέφτηκε ένας ερασιτέχνης χαρτογράφος ο JPalmz ο οποίος μάλιστα σχεδίασε έναν νέο παγκόσμιο χάρτη που κυριολεκτικά «βάζει φωτιά» στις ισορροπίες στον πλανήτη, αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και θα μπορούσε να ανοίξει την όρεξη κάποιων που θα είχαν επεκτατικά σχέδια.

Ο JPalmz, που δημιούργησε το χάρτη, λέει το έργο του:

«Όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για το Wikipedia, θα ήθελα απλώς να γίνει οπτικά πιο ευπαρουσίαστο» και συνεχίζει: «Ο χάρτης έχει παρουσιαστεί σε κάποιες εφημερίδες στη Γερμανία και σε ένα τηλεοπτικό show στην Ιαπωνία. Μπορείς να το πιστέψεις; Όλη αυτή η προσοχή, γιατίς ένας φτωχός φοιτητής έφτιαξε στο laptop του ένα χάρτη».

Όπως επισημαίνει ο JPalmz στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη του, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας παραμείνουν εκεί που είναι - γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουν ένα δίκαιο μερίδιο της γης παγκοσμίως. Στον ίδιο χάρτη η Ρωσία και ο Καναδάς - οι δύο μεγαλύτερες χώρες ανάλογα με το μέγεθός - είναι αναγκασμένες να επεκταθούν σε Καζακστάν και Πακιστάν.

Τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μεταφερθεί στην κεντρική Αφρική στη θέση του Νίγηρα έχοντας νέους γείτονες, όπως το Ιράν, το Μεξικό και τη Μιανμάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.