Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε σημαίες του στο ανατολικό άκρο της κουρδικής Κομπανί

Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε το απόγευμα δύο μαύρες σημαίες της οργάνωσης στο ανατολικό άκρο της κουρδικής πόλης Κομπανί, στα σύνορα με την Τουρκία, την οποία εξακολουθούν να πολιορκούν.

Μία από τις σημαίες έχει τοποθετηθεί σε έναν λόφο και μία άλλη σε ένα τετραώροφο κτίριο στο ανατολικό άκρο της πόλης, κοντά στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις.

Πηγές μέσα από το Κομπάνι - Άιν Αλ Άραμπ στα αραβικά - επιβεβαίωσαν ότι το Ι.Κ. έχει υψώσει σημαίες, όμως πρόσθεσαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.

«Το Ι.Κ. έχει υψώσει μία σημαία σε κτήριο στο ανατολικό τμήμα της πόλης», δήλωσε ο Ισμαήλ Έσκιν, δημοσιογράφος από το Κομπάνι. «Δεν είναι μέσα στην πόλη, αλλά στο ανατολικό άκρο της. Δεν έχουν εισέλθει στην πόλη. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται».

«Στη διάρκεια της ημέρας κάποιες φορές το Ι.Κ. σημειώνει προόδους, όμως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια κουρδική πολιτοφυλακή) τους απωθούν. Σημειώνονται συγκρούσεις στην περιοχή, αλλά δεν είναι μέσα στην πόλη, οι YPG αντιστέκονται», σημείωσε ο Πάουερ Μοχάμεντ Άλι, διερμηνέας του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει παράλληλα σημαντικές ενισχύσεις, κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, γύρω από το συνοριακό πέρασμα Μουρσιτπινάρ, απέναντι από το Κομπανί.

Οι κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες για μάχες στους δρόμους της πόλης.

Οι τζιχαντιστές έφτασαν «σε μερικά διάσπαρτα σπίτια στο ανατολικό τμήμα», όμως οι κουρδικές δυνάμεις εξαπολύουν αντεπίθεση, σημείωσε ο Άνουαρ Μουσλίμ, επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Αυτόνομης Περιφέρειας του Κομπανί.

«Βομβαρδίστε το Ι.Κ.»

Ο κ. Μούσλιμ ζήτησε από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ να ενισχύσει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Ι.Κ. που επιτίθενται στην κουρδική πόλη.

Αν πέσει αυτή η στρατηγικής σημασίας πόλη, η περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές θα εκτείνεται από τη νοτιοανατολική Συρία ως τα ιρακινά σύνορα.

«Στο πεδίο μπορούμε να συνεχίζουμε γενναία τη μάχη, όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια των συμμαχικών δυνάμεων μέσω των πληγμάτων των βάσεων των τρομοκρατών όπου βρίσκονται τα βαρέα όπλα τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας αφού κατάφεραν να διεισδύσουν στο Κομπανί.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα «τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα των YPG αφού διείσδυσαν σε τομέα ανατολικά του Κομπανί», λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είναι η πρώτη φορά που το Ι.Κ. διεισδύει στο Κομπανί» μετά την έναρξη της επίθεσής του εναντίον της πόλης στις 16 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.