Τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο η Ελληνική σύμφωνα με έρευνα

Έρευνα της Gallup παρουσιάζει τις δώδεκα πιο κακές κυβερνήσεις στον πλανήτη

Μόνο κολακευτικά δεν είναι για την Ελληνική κυβέρνηση τα αποτελέσματα της έρευνας Global States Of Mind που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Gallup καθώς μόλις το 14% των Ελλήνων αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα με την λίστα που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσα από την ιστοσελίδα 247wallst.com, η Ελλάδα είναι πλέον τρίτη σε όλο τον κόσμο στις κυβερνήσεις με χαμηλό βαθμό αποδοχής από τους πολίτες. Πρώτη, στην λίστα είναι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη και δεύτερη η Βουλγαρία.

Επίσης, πάνω από 9 στους 10 θεωρούν ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς. Ειδικότερα η Ελλάδα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση στην διαφθορά με την Βοσνία.

Το ινστιτούτο, το οποίο λειτουργεί περισσότερα από 40 γραφεία σε 27 χώρες, έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, ενώ το ερευνητικό κέντρο του βρίσκεται στην Ομάχα και στην Νεμπράσκα. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Georges Gallup.

Πρόσφατα είχε δημοσιεύσει έρευνα για λογαριασμό της πλατφόρμας «Debating Europe» σύμφωνα με την οποία το 51% των Ευρωπαίων εκτιμούσε ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την αρχή της κρίσης απέτυχαν.

Στην έρευνα όλες οι χώρες που βρίσκονται στις 12 πρώτες θέσεις έχουν υψηλά έως πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με την Ελλάδα να έχει το υψηλότερο (27,3%), ενώ το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών «διεφθαρμένες» είναι στην κυριολεξία συντριπτικό, με τη χώρα μας να έχει και εδώ την πρωτιά (91%) μαζί με την Κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ποιες είναι οι 12 κυβερνήσεις του κόσμου με την μικρότερη δημοτικότητα:

12η θέση: Ισπανία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 89% (8ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 26,1% (4ο υψηλότερο)

11η θέση: Πορτογαλία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 16,2% (11ο υψηλότερο)

10η θέση: Τζαμάικα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 15,3% (4ο υψηλότερο)

9η Θέση: Κόστα Ρίκα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 84% (24ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 8,1% (44ο υψηλότερο)

8η Θέση: Ρουμανία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 77% (8ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 7,3% (53ο υψηλότερο).

7η Θέση: Περού. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 7,5% (50ο υψηλότερο)

6η θέση: Πακιστάν. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 81% (34ο υψηλότερο).Ποσοστό ανεργίας: 6,2% (68ο υψηλότερο)

5η θέση: Μολδαβία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 5,1% (81ο υψηλότερο)

4η Θέση: Τσεχία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 15%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 87% (8ο υψηλότερο) Ποσοστό ανεργίας: 7% (60ο υψηλότερο)

3η Θέση: Ελλάδα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 14%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91% (8ο υψηλότερο) Ποσοστό ανεργίας: 27,3% (2ο υψηλότερο)

2η Θέση: Βουλγαρία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 13%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 79% (42ο υψηλότερο) Ποσοστό ανεργίας: 13% (22ο υψηλότερο).

1η Θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 8%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91% (2ο υψηλότερο).Ποσοστό ανεργίας: 27% (3ο υψηλότερο).

zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν και πιο αποβλακωμενοι από εμάς τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.