Χάρτης αποκαλύπτει την δραστηριότητα του παγκόσμιου ιστού καθώς ο ήλιος δύει

Το Διαδίκτυο έχει ξεσηκώσει τον τρόπο που επικοινωνούμε, και το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού το χρησιμοποιούν για να μείνουν συνδεδεμένοι.

Ο επιστήμονας John Matherly χαρτογράφος με έδρα το Τέξας δημιούργησε ένα λογισμικό για τις παγκόσμιες συσκευές web και έναν χάρτη που αποδεικνύει την παγκόσμια εμβέλεια της τεχνολογίας.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης του ήταν ότι σε κάποιες περιοχές της Γης το Internet ποτέ δεν... κοιμάται ενώ σε κάποιες άλλες «ξεκουράζεται» τις νυχτερινές ώρες για να επανέλθει δυναμικά την επόμενη μέρα.

Οι ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ινδία και η Ανατολική Ασία είναι οι περιοχές που παραμένουν συνδεδεμένες στον κυβερνοχώρο καθόλη την διάρκεια του 24ωρου ενώ οι περισσότερες περιοχές της Αφρικής της Ρωσίας και της Αυστραλίας συνδέονται στο Internet κυρίως στη διάρκεια της ημέρας.

Ο ερευνητής έφτιαξε μάλιστα και ένα εντυπωσιακό animation που δείχνει τη δραστηριότητα στο Internet κατά τη διάρκεια της νύχτας στον πλανήτη.

Στον χάρτη, το ροζ και το κόκκινο χρώμα παρουσιάζουν την υψηλότερη χρήση του διαδικτύου, ενώ το μπλε δείχνει τις χαμηλότερες από το μέσο όρο δραστηριότητες

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.