Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Την ταυτότητα του εκτελεστή τού Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ανθρώπου που με τρεις σφαίρες στο κεφάλι αφαίρεσε τη ζωή από τον Νο 1 καταζητούμενο τρομοκράτη των Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail, λίγες ημέρες πριν την πρώτη του επώνυμη συνέντευξη στην αμερικανική τηλεόραση.

Το όνομά του είναι Ρομπ Ο Νιλ και από τις 2 Μαΐου 2011, όταν δηλαδή ως μέλος της «Ομάδας των 6», των επίλεκτων της Navy Seal, των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στους οποίους ανατέθηκε η εξόντωση του καταζητούμενου τρομοκράτη, εκτέλεσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν εξ επαφής, με τρεις σφαίρες στο μέτωπο.

Τριάντα οχτώ χρόνων πλέον, ο Ο Νιλ ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι Fox News, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», το οποίο θα μεταδοθεί σε δύο μέρη.
Εκεί θα αποκαλύψει πώς σκότωσε τον διαβόητο τρομοκράτη καθώς και θα εξηγήσει γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει την ανωνυμία του.

Ο Ρομπ Ο'Νιλ είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αξιωματικός που, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 αποστολές έχει εκτελέσει περισσότερους από σαράντα «στόχους», είναι ένας από τους πλέον παρασημοφορημένους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει μία σπάνια φωτογραφία του Ο'Νιλ εν δράσει, στη Λιβερία, όπου μετείχε στην αποστολή για τη σταθεροποίηση στη χώρα.

Μεγαλωμένος στην Μοντάνα, κατετάγη στον στρατό στα 19 του λόγω... ερωτικής απογοήτευσης. Σήμερα ζει μαζί με τον πατέρα του σε μια μονοκατοικία ενώ το γκαράζ του είναι γεμάτο ταριχευμένα ζώα ανάμεσα στα οποία μία αρκούδα, μια άλκη και πολλά ελάφια, σκοτωμένα όλα από τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ο Νιλ πήρε την απόφαση να αποκαλύψει την ταυτότητά του μετά την αφαίρεση κάποιων στρατιωτικών παροχών από την υπηρεσία του μετά την απόφασή του να αποστρατευτεί έπειτα από υπηρεσία 16 ετών, και όχι 20, όπως θα έπρεπε.

Στο δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο «προδίδει» πριν το Fox News την ταυτότητα του «The Shooter» («Ο Εκτελεστής»), όπως ήταν γνωστός μέχρι χθες ο δολοφόνος του Μπιν Λάντεν, μιλάει ο πατέρας του Ο Νιλ, ο οποίος αναφέρει πως τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του δεν φοβούνται πιθανά αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος. «Ο κόσμος μας ρωτάει πολλές φορές αν ανησυχούμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός μας θα μπούμε στο στόχαστρο των τρομοκρατών του ISIS. Θα βάψω έναν μεγάλο στόχο έξω από την πόρτα του σπιτιού μου και θα πω "Ελάτε να μας βρείτε"».

Η δράση του Ο Νιλ και της επίλεκτης ομάδας του έχει εμπνεύσει και κινηματογραφικά σενάρια, καθώς εμφανίζεται στις ταινίες «Zero Dark Thirty», «Captain Phillips» και «Lone Survivor».

Υπενθυμίζεται πως η πρόθεση του Ο Νιλ να παραχωρήσει επωνύμως συνέντευξη έχει εξοργίσει την πρώην μονάδα του. Λίγες ημέρες πριν ο επικεφαλής των Navy Seals απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους παραβιάζουν τον κώδικα μυστικότητας εκδίδοντας απομνημονεύματα ή μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.