Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός συνέλαβε σε βίντεο μια καταπληκτική όψη του τυφώνα Vance

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός συνέλαβε σε βίντεο μια καταπληκτική όψη του τυφώνα «Βανς» καθώς βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το εκπληκτικό βίντεο συνελήφθη την Κυριακή (2 Νοέμβρη) ενώ  κινούταν περίπου 500 μίλια (804 χιλιόμετρα) δυτικά της Manzanillo του Μεξικό.

Το πρόγραμμα High Definition Earth View (HDEV) της NASA στο διαστημικό σταθμό παρέχει ζωντανές προβολές βίντεο σε υψηλή ανάλυση. Το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε στο  σταθμό νωρίτερα φέτος τον Απρίλιο, μετά την άφιξή τους με το SpaceX φορτηγού διαστημοπλοίου.

Ο τυφώνας Vance αναβαθμίστηκε από μια τροπική καταιγίδα σε καταιγίδα κατηγορίας 1 την Κυριακή. Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών δήλωσαν ότι η καταιγίδα εξασθενεί καθώς κινείται προς την ξηρά. Αν όμως προσεγγίσει την  ξηρά σε πλήρη ισχύ, θα μπορούσε να φέρει το χάος σε μερικές παραλιακές πόλεις του Μεξικού. Από 220 μίλια (354 χιλιόμετρα) ψηλά ο τυφώνα δεν φαίνεται τόσο άγριος αλλά ήρεμος και στατικός.

Το πρόγραμμα  HDEV διαθέτει τέσσερις κάμερες (μία δείχνει μπροστά από τον σταθμό, δύο πίσω, και μια σχεδόν ευθεία προς τα κάτω) και έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό μέρος του διαστημικού σταθμού.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο πρόγραμμα ευελπιστούν να κατανοήσουν τις επιδράσεις ισχυρών σωματιδίων και κοσμικών ακτινών από το διάστημα. σε βίντεο με υψηλής ευκρίνειας ποιότητα  και εξοπλισμού.

Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να στεγάζεται σε ένα προστατευτικό περίβλημα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία της σταθερή, και οι επιστήμονες θα εξετάσουν τα αποτελέσματα του σχεδιασμό τους. Το αποτέλεσμα του προγράμματος θα αποτελέσει έρευνα για τις κάμερες σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr

1 σχόλιο:

Από το Blogger.