Εντυπωσιακές φωτογραφίες από «Κυνηγό» τυφώνων

Κάθε καλοκαίρι, ο 28χρονος Βρετανός Μάθιου Χίγκινς, πατέρας μίας 20μηνών κόρης, παρατά τη γυναίκα του και τώρα πια το παιδί του στο Wokingham του Μπερκσάιρ και τρέχει στις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες, προκειμένου να «κυνηγήσει» τυφώνες.

Μάλιστα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια επισκέφθηκε το Κάνσας, το Κολοράντο, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα και τη Νεμπράσκα, ενώ για λίγα δευτερόλεπτα γλίτωσε πολλές φορές από τον θάνατο, με το πιο επικίνδυνο περιστατικό να έχει σημειωθεί τον Μάιο του 2013, στην Οκλαχόμα.

Εκτός όμως από τη σωματική του ακεραιότητα, ο Χίγκινς ρισκάρει και πολλά στο χρηματικό κόστος. Το ριψοκίνδυνο χόμπι του τού έχει κοστίσει περί τις 16.000 δολάρια.

Ο 28χρονος μαγνητοσκοπεί πάντα τις «διακοπές» του, ενώ φροντίζει να βγάζει τουλάχιστον φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

«Δεν μου αρέσει να ανησυχώ την οικογένειά μου, μου φτάνει που έχω τα κακά βλέμματα των ντόπιων που έχασαν τα σπίτια τους και θεωρούν ότι οι κυνηγοί τυφώνων είναι αναίσθητοι» δηλώνει ο Χίγκινς στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail και προσθέτει:

«Ωστόσο, αγαπάω τον βόμβο όταν στέκεσαι μπροστά στο θέαμα ενός τυφώνα. Εκτιμώ το γεγονός πως δεν το θεωρούν όλοι μια διασκεδαστική ιδέα, και πως οι περισσότεροι στην οικογένειά μου και στην παρέα μου με νομίζουν τρελό, αλλά εγώ λατρεύω να παρακολουθώ την ολοκληρωτική δύναμη της Μητέρας Φύσης. Είναι το καλύτερο θέαμα στον πλανήτη».

«Όταν ο κόσμος μαθαίνει τι κάνω για να διασκεδάζω, με περνά για τρελό, αλλά όταν κοιτούν τις φωτογραφίες μου, όλοι παραδέχονται πως είναι εκπληκτικές και θέλουν να το δοκιμάσουν» συμπληρώνει ο 28χρονος κυνηγός τυφώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.