Μυστήρια της ανθρωπότητας: Η κεραία του Ελτανίν

Στις 29 Αυγούστου 1964, το πλοίο Eltanin βρισκόταν χίλια περίπου μίλια νότια του ακρωτηρίου Χορν της Ανταρκτικής και έκανε έρευνες κατεβάζοντας ειδικές βολίδες στο νερό που τραβούσαν φωτογραφία του πυθμένα με τη βοήθεια ειδικής κάμερας.

Μια από αυτές τις φωτογραφίες κατέγραψε ένα παράξενο αντικείμενο που βρισκόταν σε βάθος 4.115 μέτρων: μια μυστηριώδη ...κεραία! Το σχήμα της είναι τελείως συμμετρικό, οι πέντε απολήξεις της είναι κανονικοί σταυροί και στρέφονται η μία σε σχέση με τις άλλες με γωνία ακριβώς 15 μοιρών, ώστε όλες μαζί να καλύπτουν έναν πλήρη κύκλο χωρισμένο σε τέσσερα τεταρτημόρια.

Οι πρώτες σκέψεις ήταν ότι επρόκειτο για κάποιο μηχάνημα το οποίο έπεσε εκεί από κάποιο πλοίο, αλλά αυτό δεν εξηγεί την ακριβή τοποθέτηση της κεραίας: Είναι απόλυτα κάθετη ως προς τον πυθμένα και μοιάζει να αδιαφορεί για τα ισχυρά ρεύματα του βυθού.

Ή τοποθέτηση της εκεί από κάποιο υποβρύχιο απορρίφθηκε ως πιθανή, γιατί δεν υπήρχε τότε κανένα βαθυσκάφος που να μπορεί να κατέβει σε τέτοιο βάθος.

Μια απομυθοποιητική -αλλά πολύ πειστική- εξήγηση που κυκλοφόρησε είναι ότι πρόκειται για κάποιου είδους θαλάσσιο φυτό, ένας σπόγγος «Cladorhiza Concrescens». Κάποιοι βιολόγοι όμως απορρίπτουν την εξήγηση αυτή, γιατί η φυτική ζωή δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιο βάθος όπου δεν φτάνει το φως του Ήλιου.

Η πιο παράξενη ερμηνεία που δόθηκε για αυτό το αντικείμενο το συνδέει με το ενεργειακό πλέγμα της Γης και ισχυρίζεται ότι είναι ένας αρχαίος αναμεταδότης ενέργειας, ο οποίος ξέμεινε εκεί από έναν αρχαίο πολιτισμό.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο, γιατί η «κεραία» ή το παράξενο φυτό εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί που βρισκόταν πάντα: στον βυθό του ωκεανού...

4 σχόλια:

 1. Εδώ δεν έχουν εξερεύνηση ούτε το 2της εκατό του ωκεανού εγω λέω πως ειναι εξωγήινη κατασκευή ορίστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Οτί ο καθενάς αναπαράγει και μια μπούρδα την σημερών ημέρα. : Όντως τα θαλάσσια φυτά δεν μπορούν να ζήσουν σε βάθη μεγαλύτερα των 200 περίπου μέτρων, λόγο έλλειψης φώτος- ενέργειας για φωτοσύνθεση! Αφού όμως το ίδιο άρθο μιλάει για Σπόγγο που για κακή τύχη του αρθρογράφου δεν είναι θαλάσσιο φυτό αλλά ζώο, τρέφεται δλδ με οργανική ύλη που υπάρχει και στα βαθία! Αλλή μια θεωρεία συνωμοσίας που εξηγήθηκε επιστημονικά! http://en.wikipedia.org/wiki/Eltanin_Antenna

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδερφέ αυτό το πράγμα στον βυθό είναι τέλειο κατασκευαστηκα σπογκος δεν νομίζω να είναι τώρα ΓΤ δεν πάνε να δουν τι είναι δεν ξέρω η απλώς κρύβουν κάτι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όντως είναι αρκετά τέλειο κατασκεύασμα αλλά ολά στην φύση είναι αρκετά τέλεια δες και αυτό το αρθρό :http://www.treehugger.com/natural-sciences/how-natures-deep-sea-antenna-puzzled-the-world.html

  Και θα δείς και την φωτογραφία που δείχνει το είδος το οποίο μάλιστα έχει ανακαλυφθει απο το 1880!
  Απλά έρευνες σε τέτοια βάθη είναι πανακριβές και αρκετά δυσκολές μιας και οι ωκεανοί ειναι τεράστιοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.