Οι εκπληκτικοί ήχοι του κομήτη 67P [Βίντεο]

Ο κομήτης 67P έχει πολλά πράγματα να μας μάθει. Αλλά ξέρουμε ήδη ότι «τραγουδάει». Το μικρό ρομπότ Philae κατόρθωσε να πιάσει τη συχνότητά του και να την καταγράψει.

Μόλις προσεδαφίστηκε στον κομήτη, το μικρό ρομπότ εξέπληξε καταγράφοντας εκπληκτικούς ήχους που έβγαιναν από τον κομήτη.

Το Ροζέτα είχε ενσωματωμένα πολυάριθμα μηχανήματα.

Ήδη από τον Αύγουστο η Ροζέτα ενώ βρισκόταν 100 km από τον κομήτη είχε καταγράψει ηχητικά ακούσματα, όπως ανέφερε το μπλογκ Rosetta.

Χάρη σε έναν συγκεκριμένο τύπο παρεμβάσεων στο μαγνητικό του πεδίο, ο κομήτης δεν ακουγόταν παρά σε χαμηλή συχνότητα.

Προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα αυτό το μοναδικό «τραγούδι», οι επιστήμονες της αποστολής αύξησαν την συχνότητα 10.000 φορές ώστε να ακούγεται στο ανθρώπινο αυτί. Είναι αυτό που θα ακούσετε παρακάτω.

4 σχόλια:

 1. Καλό θα είναι να μας πείτε πως μεταδίδεται ο ήχος στο κενό εκτός αν παίζει τπτ άλλο μην ανεβάζετε απλα κάτι αλλά αν σας ρωτάμε κ έχουμε μια απορία ας απαντάτε στα σχόλια μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το αναφέρει καθαρά μέσα το άρθρο...

  Οι επιστήμονες της αποστολής αύξησαν την συχνότητα 10.000 φορές ώστε να ακούγεται στο ανθρώπινο αυτί.

  Είναι ήχοι που μπορούν να "πιάσουν" μόνο είδικά μηχανήματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άντε να δεχθούμε ότι με κάποιο άλλο τρόπο αντί του γνωστού τρόπου μεταδόσεως ήχου επί της Γης, ενισχύοντας ή "μεταφράζοντας" λαμβανόμενη ακτινοβολία, έχουμε αυτόν τον ήχο που είναι όντως κάτι καταπληκτικό όταν τ'ακούει κανείς. Δεν θάπρεπε ήδη να υπάρχει τεράστιο θέμα & προσπάθεια εξηγήσεως από που παράγεται, πως παράγεται πάνω στον κομήτη αυτός ο ήχος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάποια πράγματα δεν τα λένε αν είναι να αυξήσουν κ τον ήχο τον πετρών εδώ μας δουλεύουν να δω ποτέ θα πουν αλήθειες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.