Πως με τη μέθοδο του CSI θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του σκελετού της Αμφίπολης!

Σε αγώνα δρόμου αναμένεται να επιδοθούν οι επιστήμονες προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα του νεκρού του σκελετού της Αμφίπολης

Ειδικοί επιστήμονες εξειδικευμένοι αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξετάσουν εξονυχιστικά το σκελετό αλλά όπως αναφέρουν θα χρειασθεί αρκετός χρόνος μέχρι να καταλήξουν στο όνομα του νεκρού.

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι με τις αντίστοιχες γονιδιακές εξετάσεις βρέθηκε ότι ο σκελετός που είχαν βρει οι αρχαιολόγοι σε ένα πάρκινγκ ανήκε στο βασιλιά Ριχάρδο».
Από την δεκαετία του 1970 οι ειδικοί είχαν αρχίσει να αποκωδικοποιούν το DNA αποτέλεσμα της µελέτης της ενζυµολογίας των λειτουργιών του DNA στα βακτήρια.

O όρος ανασυνδυασµένο DNA υποδηλώνει ένα µόριο DNA αποτελούµενο από δύο (ή περισσότερα) ξένα µεταξύ τους τµήµατα ενωµένα σε µια συνεχή αλυσίδα µε in vitro διεργασίες.

H τεχνολογία αυτή επέτρεψε στους επιστήμονες την αποµόνωση, ταυτοποίηση και
πολλαπλασιασµό οποιουδήποτε τµήµατος DNA ενός οργανισµού.

Βασιζόμενοι σε αυτό τον τεμαχισμό της αλυσίδας μπορούν σήμερα να φθάσουν στα ίχνη της ιστορίας ακόμη κι ενός σκελετού που μπορείτε να χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν.

Όπως είχε αναφέρει περιγράφοντας τη μέθοδο που είχε ακολουθεί η δρ. Τούρι Κινγκ, γενετίστρια, δήλωσε ότι «είχαν υπάρξει ανησυχίες ότι το DNA στα οστά θα ήταν πολύ υποβαθμισμένο: το ερώτημα ήταν πώς θα μπορούσαμε να πάρουμε δείγμα γενετικού υλικού και να το επεξεργαστούμε και είμαι πολύ χαρούμενη που το καταφέραμε».

«Υπάρχει ταυτοποίηση του DNA μεταξύ του μητρικού γενετικού υλικού των απογόνων της οικογένειας του Ριχάρδου Γ” (μια γυναίκα στον Καναδά κι έναν Λονδρέζο επιπλοποιό) και τα οστά που βρήκαμε στην ανασκαφή του Γκρεϊφρίαρς» . Μετά από αυτή την εξέλιξη βρέθηκε ποιος ήταν ο νεκρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.