Ο Τσώρτσιλ πίεζε τις ΗΠΑ να ρίξουν πυρηνικά στο Κρεμλίνο

Ένα υπόμνημα πράκτορα του FBI, που τώρα βγήκε στο φως, περιγράφει τις απόψεις του Τσώρτσιλ σε Αμερικανό πολιτικό σε συνάντησή τους το 1947.

Ο πράκτορας του FBI γράφει ότι όταν ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Styles Bridges (Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Οικονομικής Συνεργασίας) συναντήθηκε με τον Τσώρτσιλ, ο Βρετανός πολιτικός του προσπάθησε να τον κάνει να επηρεάσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Τρούμαν, ώστε οι ΗΠΑ να κάνουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία τότε δεν είχε πυρηνική βόμβα.

Θα ήταν προληπτική επίθεση με στόχο την καταστροφή του Κρεμλίνου ώστε μετά η Σοβιετική Ένωση να μην κατακτήσει τη Δύση με τον κομμουνισμό της. Θα ήταν εύκολο να ελεγχθεί όπως εκτιμούσε ο Τσώρτσιλ. Ένα έτος πιο πριν ο Τσόρτσιλ είχε μιλήσει για το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε πέσει στην Ευρώπη. Ο Τσώρτσιλ είπε στον Αμερικανό Γερουσιαστή ότι αν οι ΗΠΑ δεν έκαναν την επίθεση, ο Στάλιν θα έκανε επίθεση κατά των ΗΠΑ στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Είναι εκπληκτική η βρετανική αναισθησία, που δεν έχει καμία διαφορά με αυτή του Χίτλερ ή του Στάλιν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα σκοτώνονταν στη Μόσχα και στη γύρω περιοχή, δεν φάνηκαν να έχουν αξία για τον «πολιτισμένο» Τσώρτσιλ (ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι στη Συνέλευση της Τεχεράνης πίεζε τα Δωδεκάνησα να μην δοθούν στην Ελλάδα αλλά στη Τουρκία).

Από όντα όπως ο Χίτλερ, Στάλιν, Κεμάλ (αν ζούσε τότε) δεν θα παραξενευόμασταν να ακούσουμε τέτοιες σκέψεις και προτάσεις. Τι τους ένοιαζαν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ψυχές; Αλλά όταν βλέπεις ότι και οι δυτικοί ήταν το ίδιο μικρόψυχοι, μόνο που τότε δεν είχαν την ευκαιρία που είχαν οι άλλοι, τότε καταλαβαίνουμε ότι η μικροψυχιά τους βγήκε σήμερα στις μέρες μας που έχουν την ευκαιρία.

Με αυτά που κάνουν στον κόσμο, στην Ελλάδα, Κύπρο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και αυτά που σχεδιάζουν.

Και να βλέπουν οι νοσταλγοί του δυτικισμού ότι την περισσότερο διεστραμμένη μκροψυχιά την έχουν οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνισμού: οι Εγγλέζοι, οι Νορμανδοί δηλαδή, που όταν τα έλεγε αυτά ο Τσόρτσιλ και μετά, έκαναν στους Κύπριους αυτά που έκανε ο Στάλιν στους Σοβιετικούς.

1 σχόλιο:

  1. ΣΩΩΩΠΑ , ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ . ΑΝ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ , ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.