Το αεροπλάνο το οποίο θα εκτελεί "hacking" στις εγκαταστάσεις του εχθρού από αέρος

Στο συνέδριο Air & Space της Air Force Association που έγινε στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2015 στο National Harbor του Maryland (κοντά στην Ουάσιγκτον), ο υποστράτηγος Burke Wilson αποκάλυψε ένα νέο project της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ένα διασκευασμένο Cyber EC-130H αεροπλάνο το οποίο θα εκτελεί hacking στις εγκαταστάσεις του εχθρού από αέρος.

Τα στρατιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το iguru, ανεξάρτητα από τη χώρα, είναι συνήθως κλειστά συστήματα, που σημαίνει ότι δεν έχουν σύνδεση στο Internet, κυρίως για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων για να μην πέσουν θύματα hacking από εξωτερικούς παράγοντες, όπως hackers ή από τον cyber-στρατό μίας αντίπαλης χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να τα παραβιάσει κάποιος είναι να προσπαθήσει να διεισδύσει στα δίκτυα χρησιμοποιώντας μολυσμένες μονάδες USB, κατασκόπους που κινούνται εντός των κτιρίων, ή να επιτεθεί στις τοπικές WiFi δυνατότητες του δικτύου από κάπου κοντά στην περιοχή του.

Η στρατιωτική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Breaking Defence αναφέρει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει τροποποιήσει ένα αεροσκάφος τύπου EC-130H Compass Call για να μπορεί να εκτελεί επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον επίγειων εχθρικών στρατιωτικών δικτύων. Το αεροπλάνο EC-130H χρησιμοποιείται συχνά από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για μπλοκάρει μεταδόσεις του εχθρού σε εμπόλεμες ζώνες.

Αυτό σημαίνει ότι αν το αεροπλάνο περάσει με επιτυχία τις δοκιμές, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αναπτύξει πολεμική δραστηριότητα εναντίον μία χώρας με κυβερνο-ιούς, παράλληλα με το να σπέρνει τον όλεθρο με τις βόμβες της.

Η ενσωμάτωση αυτού του είδους των εργαλείων κυβερνο-επίθεσεων στο οπλοστάσιο του στρατού των ΗΠΑ, δεν είναι και τόσο παρατραβηγμένο σενάριο, καθώς ο στρατηγός Wilson επιβεβαιώνει την αυξημένη χρήση τους στα τελευταία στρατιωτικά γυμνάσια με το κωδικό όνομα Red Flag.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.