Ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη; Ναι λέει η NASA και σύντομα

Τελικά θα καταφέρουμε να πάμε στον Άρη και από ότι φαίνεται αυτό δεν θα είναι και τόσο μακρινό.

Η NASA λέει ότι μια επανδρωμένη αποστολή στον κόκκινο πλανήτη προχωρά καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί, με τους ανθρώπους να αναμένεται να πατήσουν το πόδι τους στον Άρη, μέσα στη δεκαετία του 2030.

«Είμαστε πιο κοντά στο να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία της NASA τόνισε ο ο διευθυντής της NASA, Τσαρλς Μπόντεν σε μια εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Space.com.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ώστε να κάνουμε τους ανθρώπους να φτάσουν στον Άρη», σημείωσε ακόμη.

Αυτό περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των ρουκετών και των διαστημοπλοίων που θα πάει τους ανθρώπους εκεί και πάλι πίσω, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος εκτόξευσης τα οποία και δοκιμάζονται.

Το επόμενο ταξίδι στον Άρη που έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση το 2020 θα περιλαμβάνει και το πείραμα ISRU Moxie, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό. Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνει διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα του Άρη και θα παράγει οξυγόνο όπως δήλωσε η διαστημική υπηρεσία.

Εάν αυτό γίνει με επιτυχία, οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπνεύσουν οξυγόνο και οι ρουκέτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν οξυγόνο προκειμένου να τους βοηθήσουν για το ταξίδι της επιστροφής.

«Πρόκειται να δημιουργήσουμε οξυγόνο σε έναν άλλο πλανήτη, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της NASA, Ντάβα Νιούμαν, σύμφωνα με το Space Reporter.

«Αυτά τα πειράματα είναι πραγματικά και είναι εδώ», συμπλήρωσε.

Ο Άντι Γουέϊρ συγγραφέας του βιβλίου «The Martian», το οποίο έχει γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον βρισκόταν στην εκδήλωση της NASA. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως το κύριο εμπόδιο είναι η χρηματοδότηση και δεδομένου ότι χρειάζεται πολλά χρήματα μια αποστολή στον Άρη θα μπορούσε να συμβεί την δεκαετία του 2030 όπως έχει προγραμματιστεί.

«Ωστόσο δεν έχω πίστη στο Κογκρέσο ότι θα τους δώσει αρκετά χρήματα για να συμβεί αυτό, έτσι είμαι λίγο πιο συντηρητικός», τόνισε ο συγγραφέας στο Space.com τον περασμένο μήνα, ο οποίος εκτιμά ότι ο άνθρωπος θα φτάσει στον Άρη το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.